Deoxys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Deoxys
JirachiDeoxys (#386)Naetle
Japansk navnDeokishizu
Utviklet fraIngen
Utvikles tilIngen
TypePsychic
Høyde1,7 m
Vekt60,8 kg
Første spill(Generasjon Tredje)

Deoxys er en legendarisk Pokémon fra 3. generasjonen av Pokémon-spillene. Den er av typen Psychic (psykisk) Pokémon.

Navnet er en forkortelse for Deoksyribonukleinsyre, eller DNA. Deoxys har 4 ulike former:

1. Nøytral-form i Pokémon Ruby, Sapphire og Colosseum.

2. Attack-form i Pokémon FireRed.

3. Defense-form i Pokémon LeafGreen.

4. Speed-form i Pokémon Emerald.

I Pokemon spillene Diamond, Pearl og Platinum kan man forandre Deoxys til hvilken form man vil ved hjelp av meteorene i Veilstone By

Om man stokker om på forbokstavene til disse fire formene får man «DNA» og S.

Deoxys er nr. 386 i National Dex.

Den eneste måten å fange den på er å få lastet ned «Aurora Ticket» i spillene fra ulike Pokémon Events. Får man gjort det, kan man finne Deoxys på Birth Island.

  • I Pokémon film nummer 7: Destiny Deoxys finner man ut at det er Professor Lund (En av hovedpersonene) som har gitt den det navnet.

Spesielle evner[rediger | rediger kilde]

Deoxys er en av de få Pokémon som kan forandre fasong. I spillene bestemmes dette av hvilket spill den er på, i seriene bestemmer den dette selv ut fra situasjonen. Selve Deoxys er bare en lysende stein på størrelse med en fotball, kroppen lager den av atomer den tar fra omgivelsene. På denne måten kan den regenerere seg selv med en gang dersom deler av kroppen skulle bli revet av. I Pokémon-film nummer sju ble selve steinen truffet av et usedvanlig kraftig Hyperstråle-angrep på en halv meters avstand. Dette angrepet var det Rayquaza som brukte. Dette var kraftig nok til å slå den helt ut i fire år, men den tok ingen langvarige skader av det.

I angrepsform er Deoxys svært rask og kan bruke ekstremt kraftige angrep, men den er ytterst sårbar. I forsvarsform er den treg og svak offensivt, men den kan blokkere ethvert angrep, og lage kraftfelt som spenner over store områder. I fartsform er den ekstremt rask, og balansert offensivt og defensivt. I normalform er den jevnt over sterk på alle områder, men utmerker seg ikke i noen av dem.

Deoxys kan ikke se normalt, synet dens blir forstyrret av elektrisitet og andre skapninger. Til gjengjeld ser den rett igjennom hindringer hvis det ikke er noe som forstyrrer den.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]