Jirachi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jirachi
RayquazaJirachi (#385)Deoxys
Japansk navnJirachi
Utviklet fraIngen
Utvikles tilIngen
TypeSteel Psychic
Høyde0,3 m
Vekt1,1 kg
Første spill(Generasjon Tredje)

Jirachi er en mytisk pokémon i 3. generasjonen av Pokémon-spillene. Den er av typene Steel (stål) og Psychic (synsk) pokémon. Jirachi er kjent i myter og legender for å sove i tusen år, for deretter å være våken i en uke før den sovner igjen. Denne ene uken har den evnen til å oppfylle alle ønsker, som til gjengjeld må skrives ned på lappene den har festet til hodet. Jirachi er derfor et yndet mål for skattejegere, men det er så å si ingen som gidder å prøve å finne den, siden selv om man gjør det, kommer den sannsynligvis til å være sovende uansett, og er derfor ubrukelig. I likhet med Abra vil den også fra tid til annen manipulere objekter i nærheten med overskuddstankekraft, så selv om man bruker den som trofé og setter den i stua, er det stor sjanse for at den vil rive ned huset selv om den sover.

Fysiologi[rediger | rediger kilde]

Jirachi er en liten, hvit, fe-aktig pokémon med et stort, gult hode og svært korte armer og bein. Hodet har tre store, trekantede utvekster, noe som gir den en karakteristisk stjerneform. Ned fra disse utvekstene henger det lapper. Disse kan man skrive ønsker på, som vil bli oppfylt når Jirachi våkner. Slemme ønsker vil derimot blir slettet fra lappene så snart de er ferdig nedskrevne. Selv om Jirachi har to øyne i hodet, er det det tredje øyet midt på magen den kan se mest med. Dette øyet er sjelden åpent, og kan se fortid, fremtid, drømmer, følelser og alternative virkeligheter, samt gjennom hindringer. Forskere debatterer hvorvidt øyet kan se når øyelokket er lukket eller ikke. Jirachi er omtrent tretti centimeter høy.

Spesielle evner[rediger | rediger kilde]

Jirachi er den eneste kjente pokémon som kan lære angrepet Doom Desire. Dette angrepet går ut på å sende voldsomme mengder energi opp i atmosfæren, der angrepet samler sollys og kommer til bake noen minutter senere med voldsomt ødeleggende kraft. Jirachi har også flere helbredende krefter, og den kan se inn i fremtiden. Som de fleste psykiske pokémon har den evnen til å manipulere objekter med tankene, og som de fleste stål-pokémon er huden dens hard som stål. Hvis Jirachi blir angrepet i søvne, vil den kjempe uten å våkne.

Navnet kommer fra det russiske ordet «zhelat» som betyr «å ønske seg» eller «å begjære». Utseendemessig kan Jirachi minne litt om en stjerne (som i ønskestjerne, derav navnet).

Jirachi har nr. 385 i National Dex.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]