Deilig er fjorden!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Deilig er fjorden!
Generell informasjon
Prod.landNorge Norge
SpråkNorsk
Bak kamera
RegissørJan Erik Düring
SjeffotografPhilip Øgaard
Foran kamera
MedvirkendeRolv Wesenlund
Elsa Lystad
Sverre Holm
Eksterne lenker

Deilig er fjorden! er tittelen på en norsk film-komedie fra 1985 med Rolv Wesenlund, Elsa Lystad og Sverre Holm i hovedrollene.

Regi er ved Jan Erik Düring.

Handling[rediger | rediger kilde]

Terje Svahberg (Rolv Wesenlund) går til innkjøp av en stor og kostbar båt som han egentlig ikke har råd til. Han kommer hjem til sin intetanende familie (kone Elsa Lystad) og forteller at han i dag har kjøpt båt, og at de skal hente den i Danmark.

På vei hjem fra Danmark, i egen båt, kommer de ut for regn og dårlig sikt. Plutselig hører de lyder og Terje sier : det var noe som sa ding, ding, dong. Han går opp på dekk og ser at båten nesten kolliderer med Danmarksbåten.

Når de kommer fram til båthavnen holder det ikke, til Terjes store fortvilelse, med vanlig medlemskap for å få båtplass. De får beskjed av marinasjef (Per Jansen) om å legge seg på svai ute ved bøya der, så skulle han ta på seg jobben med å ro dem inn og ut, mot bra betaling.

Konen, Rigmors (Elsa Lystad) forsøk på å hjelpe til på dekk ender ikke alltid like bra. En gang kaster hun ankeret opp i salongen til nabobåten, hvor det i tillegg sitter folk. «Vi er svenske», sier Terje og kjører fort vekk fra nabobåten.

Inkassobyrået, Justisia, kommer raskt inn i bildet. Etter at Rigmor finner inkassovarslene bestemmer hun at de skal kalle båten Justisia.

Terje sin kollega, Tandvik (Sverre Holm), kommer innimellom med små bemerkninger som, «ja nå har du sannelig tatt deg vann over huet», «som man reder så ligger mann» og «null i skatt, null i inntekt, du nærmer deg snart nullpunktet».

De reiser for å besøker svoger (Helge Reiss) og svigerinne på hytten (for at Rigmor vil vise dem båten). Når de ankommer svoger og svigerinne, hilser Terje på dem med inkassobrev tytende ut fra lommen. Svoger begynner straks å regne ut hvor mye hver tur koster med renter og det hele.

Filmen er blant annet en parodi1980-tallets låneiver til privat forbruk.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Ellers medvirket:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]