Hopp til innhold

Dean Cain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dean Cain
Dean Cain i 2018.
FødtDean George Tanaka
31. juli 1966[1][2]Rediger på Wikidata (57 år)
Mount Clemens
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, manusforfatter, American Football-spiller, filmprodusent, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedPrinceton University
Partner(e)Samantha Torres
MorSharon Thomas
SøskenRoger Cain
Krisinda Cain
BarnChristopher Dean Cain
PartiDet republikanske parti
NasjonalitetUSA
UtmerkelserÆresordenen[3]
Aktive år1976
IMDbIMDb

Dean George Cain (født Dean George Tanaka, 31. juli 1966 i Mount Clemens i Michigan) er en amerikansk skuespiller.

Cain hadde rollen som Supermann i TV-serien Lois and Clark: The New Adventures of Superman, der han spilte sammen med Teri Hatcher.

Hans mor var skuespillerinnen Sharon Thomas, og hans far Roger Tanaka arbeidet i det amerikanske forsvaret. Foreldrene tok ut skilsmisse før Cain ble født, men moren giftet seg senere med filmregissøren Christopher Cain, og de to flyttet til Malibu i California.

Cain gikk på Santa Monica High School, og var god i idrett. Da han ble uteksaminert i 1984 avslo han 17 idrettsstipender for å gå på Princeton University, der han ble kaptein på volleyballaget. Han gikk ut med skuespillerinnen Brooke Shields en periode. Cain ble uteksaminert fra universitetet i 1988 med en bachelor i historie.

Etter universitetet spilte Cain amerikansk fotball i Buffalo Bills, før en kneskade under trening gjorde slutt på fotballkarrieren før den hadde startet. Han begynte deretter som manusforfatter og senere skuespiller, og var med i en rekke reklamefilmer før han opptrådte i populære TV-serier som Grapevine, A Different World og Beverly Hills 90210. I 1993 fikk han hovedrollen i TV-serien Lois and Clark: The New Adventures of Superman, en rolle han beholdt fram til 1997.

I 1998 startet han produksjonsselskapet Angry Dragon Entertainment, som produserte TV-serien Ripley's Believe It or Not!. Han har også medvirket i flere filmer, inkludert The Broken Hearts Club: A Romantic Comedy (2000), Out of Time (2003) og Bailey's Billion$ (2004).

Filmografi

[rediger | rediger kilde]
Teri Hatcher og Dean Cain i 1993.
  • 1989Christine Cromwell – Things That Go Bump in the Night (TV-film)
  • 1992Beverly Hills 90210 (TV-serie) … Rick
  • 1992Grapevine … Joey
  • 19931997Lois & Clark – The New Adventures of Superman (TV-serie) … Clark Kent/Supermann
  • 1996Cutty Whitman (TV-film) … Clark Kent (ikke kreditert)
  • 1997Rag and Bone (TV-film) … Tony Moran
  • 1998Dogboys (TV-film) … Julian Taylor
  • 1998Futuresport (TV-film) … Tremaine «Tre The Pharaoh» Ramzey
  • 19992003Ripley's Believe It or Not! (TV-serie) … Vert
  • 2000The Runaway (TV-film) … Sheriff Frank Richards
  • 2002Gentle Ben (TV-film) … Jack Wedloe
  • 2002Christmas Rush (TV-film) … Lt. Cornelius Morgan
  • 2002The Glow (TV-film) … Matt Lawrence
  • 2003Dragon Fighter … Capt. David Carver
  • 2003Gentle Ben 2 – Danger on the Mountain (TV-film) … Jack Wedloe
  • 2004I Do (But I Don't) (TV-film) … Nick Corina
  • 2004The Perfect Husband – The Laci Peterson Story (TV-film) … Scott Peterson
  • 20042006Clubhouse (TV-serie) … Conrad Dean (11 episoder)
  • 2004Lost (TV-film) … Jeremy Stanton
  • 2005Mayday (TV-film) … Cmdr. James Slan
  • 200610.5 – Apocalypse (miniserie) … Brad
  • 2007CSI Miami (Episoden «Permanent Vacation»)

Videospill

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6cn9q9x, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ arkiveringsdato 7. mars 2018, arkiv-URL web.archive.org, www.president.am[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]