Deadpool

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Deadpool
Deadpool, Georgia Viaduct, Vancouver, April 6 2015 - 3.jpg
Første opptredenThe New Mutants # 98
Informasjon
Alias(er) Wade Winston Wilson, Merc with a Mouth, Jack, Wade T. Wilson, Mithras, Johnny Silvini, Thom Cruz, Hulkpool, Wildcard
ArtMutant
KjønnMann
EvnerUdødelighet, selvhelbredelse, overmenneskelig utholdenhet og smidighet, teleportering (med beltet sitt), motstandsdyktig mot telepati, ekspert på bruk av våpen og kampsport
Skuespiller
6 oppføringer
Ryan Reynolds, Will Friedle, Steve Blum, Nolan North, John Kassir, Scott AdkinsRediger på Wikidata
Skapt av Fabian Nicieza og Rob Liefeld

Deadpool (Wade Winston Wilson) er en rollefigur, leiesoldat og antihelt som opptrer i tegneseriealbum fra Marvel. Han er en leiesoldat, en rogue eller en antihelt, avhengig av kontekst. Han dukket først opp i den amerikansk tegneserien The New Mutants # 98 i februar 1991. Figuren ble skapt av Fabian Nicieza og Rob Liefeld.

Han er en vansiret og mentalt ustabil leiesoldat, som opprinnelig dukket opp som skurk i en utgave av New Mutants, og senere i X-Force. Han har senere medvirket i flere pågående serier, og opptrer gjerne i de samme seriene som for eksempel Cable. Deadpool er kjent for sin pratsomme natur og hans tendens til å "bryte den fjerde veggen", som brukes av forfattere for humoristisk effekt.

Deadpool ble ranket som nummer 45 på Empires liste over de 50 beste tegneseriefigurene,[1] og nummer 31 på IGNs liste over de 100 største tegneserieheltene.[2] (Deadpool har flere navn, blant annet "The merc with a mouth")

Film[rediger | rediger kilde]

Deadpool er med i filmen X-Men Origins: Wolverine og Deadpool fra (2016), og Deadpool 2 fra (2018) her blir han spilt av Ryan Reynolds.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The 50 Greatest Comic Book Characters». www.empireonline.com. Besøkt 26. april 2009. 
  2. ^ «Deadpool – #31 Top Comic Book Heroes». IGN. Arkivert fra originalen 25. mai 2016. Besøkt 17. juli 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Comiclogo.pngDenne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.