Dead Space

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Dead Space
Utvikler EA Redwood Shores
Utgiver Electronic Arts
Komponist Jason Graves
Plattform PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows
Sjanger Survival-Horror Action
Modus Enspiller
Aldersgrense PEGI: 18+
Format DVD

Dead Space er et actionspill utgitt av Electronic Arts for PlayStation 3, Xbox 360 og Microsoft Windows. Spillet utspiller seg på et romskip, el. en "Planetcracker" som gjør gruvearbeid fra verdensrommet.

Historie[rediger | rediger kilde]

Etter at mannskapet på romskipet USG Ishimura fant noe kalt "The Marker" på koloni planeten Aegis 7, begynte ting på skipet å gå galt. Folk fikk for lite søvn, og kunne ikke fortsette i jobbene sine. De ble voldelige, og snakket om rare ting. Til slutt muterer til noen vesener kalt Necromorphs. De blir flere ved å infisere mennesker, og den eneste måten å ta livet av Necromorphs på er å skyte av lemmene deres. Dette fører til en "blackout" på skipet. De rekker å sende ut et nødsignal før de mister radiokontakt med andre skip. Et team bestående av blant annet ingeniøren Isaac Clarke, som spilleren styrer, nærmer seg USG Ishimura, blir transportskipet truffet av en meteoritt noe som fører til at de må nødlande på Ishimura. Under landingen blir transportskipet skadet, og i etterkant ødelagt. Det er ikke mulig å fly vekk. Dead Space ender med at Isaac Clarke forlater USG Ishimura i et annet transportskip, hvor han flyr ned til koloni planeten Aegis 7 for å returnere "The Marker".

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Gamplayet i 'Dead Space' er ganske spesielt. Mest fordi produsentene har tatt bort HUD (heads up-display). All informasjon man trenger om hvor mye ammunisjon man har igjen, hvor mye liv man har igjen og andre ting finner du på objektene du bruker, f. eks. hvor mye helse du har får du se på 'ryggraden' til RIG'en (Resource Intergration Gear, som er en slags variabel uniform i spillet. I ditt tilfelle, ingerniør-rustning), og ammo får du se på en holografisk display på våpenet ditt du holder. Fiendene du møter er forskjellige. Noen, som Slasher (Som er den første fienden din) har forskjellige 'versjoner', hvor den simple har bare de egenskapene du ser de har ut fra utseende, mens en Slasher med vakt-uniform er sterkere og tåler mye mer. Slike variasjoner av en fiende skaper en unik spillopplevelse. Dødsanimasjonene er det mest interessante med spillet. Spillutviklerene ville at spillet skulle være underholdende, selv om du tapte, så de skapte flere unike måter å dø på, etter hvilket scenario eller fiende det utga seg på. Det er svært underholdende, men likevel makabert.

Våpen[rediger | rediger kilde]

I spillet får man få skytevåpen, men mesteparten av våpnene er improviserte våpen som egentlig er verktøy.

Plasma cutter "Plasma Cutter" er et verktøy, originalt designet for å kutte hardt stoff med superoppvarmet plasma. Dette fungerer som et improvisert våpen som du kan bruke til å kutte av fiendene dine sine lemmer for å drepe dem. Dens alternative angrep er å skifte vinkel på siktet, for å skyte av lemmer mer effektivt.

Pulse Rifle Et mer militært våpen, som du kan kjøpe ved en "Shop". Den skyter betydelig mye kjappere en "Plasma Cutter", men kan ikke gjøre like my skade. Den passer best mot flere fiender på en gang. Dens alternative angrep er å skyte 360 grader. Dette kan spise opp ammunisjonen til våpenet fort hvis du bruker det mye.

Line Gun En sterkere versjon av en "Plasma Cutter", men skader mye mer og kan legge miner som alternativt angrep, som kan utslette en fiende (Og deg) på null komma niks hvis brukt ordentlig. Den kan, når oppgradert i det fulleste, skyte gjennom flere fiender på en gang. Men den skyter saktere en "Cutter".

Ripper En futuristisk motorsag som brukes til å, selvsagt, kutte ting. Men den skyter, og holder på plass sagbladet ved hjelp av telekinese. Denne kan brukes mot flere fiender på en gang, hvis du er trengt oppe i et hjørne. Du kan også skyte en ukontrollert sagblad som et alternativt angrep.

Contact Beam Et energivåpen designet for å ødelegge harde steiner, men nå brukes som våpen. Den skyter langt, men sakte, men til gjengjeld skader den mye, og det rundt målet. Dens sekundære angrep er en sjokkbølge, nyttig hvis du er omringet.

Force Gun Dette våpenet skyter kraft mot fiendene dine, og fungerer som spillets hagle-gevær. Den kan brukes mot flere fiender, for å i det minste dytte dem vekk fra deg. Den skader mer jo nærmere målet ditt du er. Dens sekundære angrep er å skyte kraft-granater.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.