De kjører i natten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
De kjører i natten
orig. They Drive by Night
Generell informasjon
Utgivelsesår1940
Prod.landUSA
Lengde95 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRaoul Walsh
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker

De kjører i natten (originaltittel: They Drive by Night) er en amerikansk film noir fra 1940 regissert av Raoul Walsh med George Raft, Ann Sheridan, Ida Lupino og Humphrey Bogart i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Brødrene Joe og Paul Fabrini er lastebil-sjåfører, og Joe overbeviser Paul om å starte deres egen lille virksomhet. De må kjøpe en ny lastebil til dette prosjektet, men skylder penger til en lånehai ved navn Farnsworth som ønsker å få lastebilen sin tilbake. Ved et spisested tiltrekkes Joe av en servitør, Cassie Hartley. Senere, på vei til Los Angeles, plukker brødrene opp en haiker som viser seg å være Cassie, som sluttet i jobben sin etter problemer med sjefen hennes.

Ved et annet spisested prater de med en bekjent, McNamara, en annen lastebil-sjåfør, som er ekstremt overarbeidet og sliten. Senere, tilbake på veien, kjører brødrene og Cassie bak McNamara som sovner bak rattet. Lastebilen hans kjører snart av veien, og eksploderer i flammer. Like utenfor Los Angeles blir Paul gjenforent med hans bekymrede kone, Pearl, som helst vil at Paul skal slå seg ned i en tryggere og roligere jobb. I byen finner Cassie seg ett sted å bo, og etablerer snart et forhold med Joe. Men ytterligere problemer oppstår for brødrene når Paul tar på seg en annen lastebil-oppdrag. Men han sovner bak rattet, og forårsaker en trafikkulykke som koster ham høyre arm og ødelegger lastebilen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]