David Paich

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Paich
David Paich behind his keyboards.jpg
Født25. juni 1954[1][2]Rediger på Wikidata (66 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Far Marty PaichRediger på Wikidata
Utdannet ved Grant High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse musiker, låtskriver
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av TotoRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPop, rock, progressiv rock
InstrumentPiano, synthesizer
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Toto

David Frank Paich (født 25. juni 1954 i Los Angeles) er en amerikansk musiker, mest kjent som pianist, keyboardist, vokalist og komponist i det amerikanske rockebandet Toto[3]. Han er sønn av jazzkomponist Marty Paich. Han har skrevet mange klassiske rockesanger, hvor «Hold the Line», «Rosanna» og «Africa» er blant de mest kjente[4].

Paich ble på 1970-tallet kjent som en pålitelig studiomusiker, og selv om han var med på å starte bandet Toto sammen med Jeff Porcaro og Steve Lukather, fortsatte han å samarbeide med andre artister. I løpet av sin karriere som studiomusiker medvirket han på innspillinger for mange kjente artister, blant andre Quincy Jones, Don Henley, Steely Dan, Elton John, Joe Cocker og Pink. Som arrangør har han samarbeidet med blant andre Michael Jackson, Rod Stewart og Donna Summerog som låtskriver har han samarbeidet med kjente artister som Cher, Jacksons, Jon Anderson og Chicago[5].

Paich var offisielt medlem av Toto frem til bandet ble oppløst i 2008, men han var ikke med på de siste turneene til bandet på grunn av sin syke søster. I 2010 var han med på Totos gjenforening. Det ble arrangert en turne til inntekt for Mike Porcaro som hadde fått diagnosen ALS, noe han døde av i 2015.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]