Dankert Freilem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dankert Freilem
Født15. aug. 1946[1]Rediger på Wikidata (77 år)
Bergen
BeskjeftigelseJournalist, jurist Rediger på Wikidata
Embete
PartiHøyre
NasjonalitetNorge

Dankert Freilem (født 15. august 1946) er en norsk jurist og journalist. Han var programsekretær i NRK på Marienlyst fra 1969 til 1988.

Freilem er fra Bergen og har juridisk utdannelse fra Universitetet i Bergen. Som medarbeider i NRK arbeidet han først i Barne- og Ungdomsavdelingen (blant annet i Ungdommens radioavis og med Etter skoletid), og deretter i Nyhetsredaksjonen.

Han stiftet Den Norske Helsingforskomite i 1977 - der han nå[når?] er rådsmedlem. Han stiftet Norsk senter for flerkulturell verdiskaping i 2005 - der han nå[når?] er styreleder. Han har hatt mange sentrale verv i Norges Handicapidrettsforbund. Han var pressesjef under Paralympics på Lillehammer i 1994. Han har vært sentralstyremedlem i Norges Fri-idrettsforbund, vært kretsleder i Buskerud og vært leder av hovedstyret i Sturla Idrettsforening. Han har i flere år vært styreleder for sameiet Union Brygge i Drammen. Han var president i Drammen Rotary i perioden 2016/2017.

Per 2020 er han strategisk rådgiver i Næringsforeningen i Drammensregionen. Han er ass. partner i det største kommunikasjonsbyrået utenfor Oslo, NOR PR i Bergen. Han har vært direktør i Rådet for Drammensregionen, kommunikasjonsdirektør i Statkraft og i NHO Transport samt vært Vice President for Communication og Public Affairs i amerikanskeide Concordia Bus BV. Han har vært politisk aktiv i Høyre i trettifem år, og blant annet vært representant i Buskerud fylkesting i 16 år. Han har også vært vararepresentant til Stortinget og hatt andre lederverv lokalt, regionalt og sentralt i Høyre. Han har vært medlem av flere statlige utvalg. Han var medlem av prosjektstyret som etablerte Nasjonale Turistveger.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Han ble tildelt Lytterprisen fra Riksmålsforbundet i 1987.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.stortinget.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Jubilanter». Aftenposten. 15. august 2016. s. 32. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]