Dallara

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dallara
Dallara logo.svg
Dallara sede.jpg
Org.formAksjeselskap
BransjeKjøretøyindustri
Etablert1972
Hovedkontor Varano de' MelegariRediger på Wikidata
LandItalia
Grunnlegger(e)Gian Paolo Dallara
Nettsted Offisielt nettsted

Dallara
44°41′13″N 10°01′41″Ø
Bruno Senna kjører en Dallara F304 Formel 3-bil under et supportløp til Australias Grand Prix 2006.
En Dallara 191 Formel 1-bil fra 1991-sesongen.

Dallara Automobili er en italiensk chassis-produsent for forskjellige typer motorsport, hovedsakelig innen formelbil-racing. De er mest kjent for sitt nesten-monopol innen Formel 3 siden 1993, men Dallara produserer også chassis som brukes i IndyCar Series, Indy Lights, GP2, World Series by Renault, GP3 og ADAC Formel Masters. De er også en av produsentene til sportsvognmesterskapet Grand-Am.

Selskapet ble grunnlagt av designeren Gian Paolo Dallara i 1972, i Varano de' Melegari, nær Parma, Italia. De startet med bygging av chassis for sportsvogner og bakkeløp i de mindre motorklassene. Dallara designet sin første Formel 3-bil for Walter Wolf Racing i 1978.

I 1988 ble Dallara hyret av Formel 1-teamet BMS Scuderia Italia for å bygge chassis til bilen deres. Partnerskapet varte fram til 1992, med to tredjeplasser som beste resultat. I 2010 produserte Dallara også chassiset til Hispania Racings bil.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Checkered flags-fr.svgDenne motorsportrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.