Dag Haug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Dag Trygve Truslew Haug»)
Dag Haug
Født17. apr. 1976Rediger på Wikidata (48 år)
BeskjeftigelseLingvist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserNils Klim-prisen (2005)
ArbeidsstedUniversitetet i Oslo

Dag Trygve Truslew Haug (født 17. april 1976 i Neuilly-sur-Seine i Frankrike) er en norsk språkforsker og professor i gresk og latin ved universitetet i Oslo.

Dag Haug gikk på fransk gymnas, før han begynte å studere ved universitetet i Oslo og ble cand. mag. i 1996. Han tok hovedfag i gresk i 1998 og ble deretter stipendiat. I 2001 tok han doktorgraden på en avhandling om språket i Iliaden, og drev frem til 2003 forskning ved universitetet i Freiburg. Siden har han vært ved universitetet i Oslo, først som postdoktorstipendiat, fra 2005 som førsteamanuensis og fra 2012 som professor.

Haugs forskning har dreid seg om de klassiske språkene gresk og latin. Senere har han dessuten begynt å interessere seg mer for indoeuropeistikken, studiet av slektskapet mellom de ulike indoeuropeiske språkene og deres forhistorie. Han har vært leder for PROIEL-prosjektet (Pragmatic Resources in Old Indo-European Languages) ved Universitetet i Oslo.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Haug mottok i 2002 H. M. Kongens gullmedalje for yngre forskere for doktoravhandlingen, og vant Nils Klim-prisen i 2005. I 2016 ble han valg inn i Det Norske Videnskaps-Akademi i gruppe for filologi og språkvitenskap[1]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

  • Les phases de l’évolution de la langue épique. Oslo: Unipub, 2001.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ dnva.no DNVA-medlemmer Arkivert 12. juni 2019 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]