Dag Sørås

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dag Sørås (født 1978) er en norsk stand-up komiker og satiriker fra Narvik. Han vant prisen for beste nykommer under Komiprisen 2007, og var samme år nominert til den prestisjefyllte Stå Opp-prisen, en pris han forøvrig har vært nominert til tre ganger.

Han holder en mastergrad i amerikansk historie og språk fra NTNU.

Sørås debuterte som komiker i Trondheim i 2002, og driver nå med stand-up på heltid. Sørås er bosatt i Oslo, og er i stallen til Stand Up Norge. Han har siden 2009 også hatt en rolle som sidekick i Håvard Lilleheies ShowmanTV 2 Zebra. Han hadde også sin egen serie på VG TV høsten 2010, D-Dag, hvor han tok opp dagsaktuelle tema en gang i uken. Sørås var også hovedinnslaget under Showmans stand-up spesial, som ble sendt på TV2 i januar 2011.

Sørås satt som første nordmann opp sin egen helaftens forestilling under Fringe festivalen i Edinburgh i 2010, og han ble også håndplukket til å varme opp for den amerikanske komikeren Doug Stanhope en uke i London i september 2010. Han har forøvrig regelmessige show i Storbritannia, og har også turnert i Skandinavia, Finland, Island, Sveits og Latvia. Han er tilknyttet Comedy Cafe Management i utlandet.

Sørås er aktuell med stand-up showet "D-Dag Live!", som settes opp på klubbscenen på Latter i Oslo i oktober, og turneres over hele landet høsten 2012/ våren 2013.

Ekstern lenke[rediger | rediger kilde]