Dag Hammarskjølds vei (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dag Hammarskjølds vei
Dag Hammarskjølds vei som lokalvei på Løren
Basisdata
NavnDag Hammarskjølds vei (4259)
LandNorge
StrøkSinsen, Løren, Økern
BydelGrünerløkka, Bjerke
KommuneOslo
Kommunenr0301
Navngivning1961
NavnebakgrunnDag Hammarskjøld
TilstøtendeStoroveien, Trondheimsveien, Sinsenkrysset, Sinsenveien, Ribstonveien, Økern torgvei, Lørenveien, Østre Aker vei, Økernveien, Hjalmar Brantings vei

Kart
Dag Hammarskjølds vei
59°55′56″N 10°47′57″Ø

Se pekerside for flere forekomster av Dag Hammarskjølds vei.

Dag Hammarskjølds vei (49–59, 42–52b) er den delen av Ring 3 (Store ringvei) i Oslo som går fra Sinsenkrysset til Økern. Nordsida tilhører bydel Bjerke, mens sørsida tilhører bydel Grünerløkka.

Veien har motorveipreg, men er ikke skilta motorvei på grunn av for korte av- og påkjøringsramper og liten avstand mellom kjøreretningene. Det er ingen eiendommer som har direkte avkjøring fra veien. Mellom Sinsenkrysset og Sinsenveien finner vi på sørsida villabebyggelsen på Sinsen, mens nordsida er prega av blokker i tilknytning til Aker universitetssykehus.

Sørsida videre mot Økern har i all hovedsak næringsbygg (med unntak av noen rekkehus i Lørenvangen). Nordsida utgjøres først av villaer og rekkehus på Refstad, deretter av næringsbygg, samt gamle Løren skole.

Det er bare noen få bygninger som har nummer til Dag Hammarskjølds vei.

I forbindelse av at Ring 3 skal legges i tunnel mellom Sinsen og Økern, vil Dag Hammarskjølds vei bli redusert til en mer lokal tilbringervei.

Veien er oppkalt etter den svenske diplomaten Dag Hammarskjöld, som var generalsekretær i FN.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]