Dad’s Army (film fra 2016)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Dad's Army (film)»)
Criminal
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår5. februar 2016 (Storbritannia)
Prod.landStorbritannia
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAriel Vromen
ProdusentDamian Jones
ManusforfatterHamish McColl
Basert påDad's Army
MusikkCharlie Mole
SjeffotografChristopher Ross
Foran kamera
MedvirkendeBill Nighy
Catherine Zeta-Jones
Michael Gambon
Toby Jones
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker

Dad's Army er en britisk militær-komedie fra 2016. Filmen er regissert av Oliver Parker, skrevet av Hamish McColl, og har Bill Nighy, Catherine Zeta-Jones, Michael Gambon og Toby Jones i noen av de fremste rollene. Den er basert på den britiske komiserien med samme navn som gikk på BBC fra 1968 til 1977. Det ble også laget en filmversjon i 1971.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Det er vår 1944, og invasjonen av Normandie nærmer seg. Nazistene ønsker etterretning om invasjonen, og de sender sin beste spion til en by i England, Walmington-on-Sea. I byen er kaptein Mainwaring og det britiske Heimevernet ansvarlig for sikkerheten. En journalist, Rose Winters, kommer for å rapportere om motiver og aktiviteter til kaptein Mainwaring og hans tropp, angivelig for et magasin kalt The Lady. Kaptein Mainwaring og hans nestkommanderende sersjant Wilson har problemer med resten av folket i området, spesielt ektefellene til medlemmene av troppen.

I mellomtiden oppdager det britiske MI5 et radio-signal sendt fra Walmington-on-Sea mot Berlin, antatt å komme fra en hemmelig spion for nazistene. MI5 sender major Cunningham og kaptein Meeks som møter kaptein Mainwaring og informerer ham om fiendens tilstedeværelse. Denne nyheten gir Heimevernet i området en mulighet til å finne spionen, og gjøre en virkelig forskjell i krigen. På patrulje sammen med troppen sin oppdager Winters at invasjonen kommer til å gå mot Normandie. Rose Winters påstår at spionen var sersjant Wilson. Kaptein Mainwaring tror på Rose, og får arrestert Wilson. Men samtidig stilles det spørsmål ved journalisten, og det oppdages at Rose opprinnelig har hjemme-adresse i Berlin.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]