Crossing the Line

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Crossing the Line
orig. The Big Man
Generell informasjon
GenreBoksefilm, romanfilmatisering
Utgivelsesår1990
NasjonalitetStorbritannia
Lengde116 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Leland Rediger dette på Wikidata
ManusDon Macpherson[1] Rediger dette på Wikidata
Basert på
The Big Man Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Liam Neeson, Kenny Ireland
MusikkEnnio Morricone Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLiam Neeson, Kenny Ireland, Joanne Whalley, Billy Connolly, Ian Bannen, Hugh Grant, Peter Mullan,[1] Maurice Roëves,[1] Jack Shepherd,[1] Douglas Henshall,[1] Pat Roach,[1] Phil McCall[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapMiramax Films Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Miramax Films
Netflix
Premiere(r)1990
Eksterne lenker

Crossing the Line er en britisk film fra 1990, regissert av David Leland.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

På midten av 1980-tallet gifter Danny Scoular seg med Beth. Flere år senere har paret to barn, og Danny er en gruve-arbeider som har gått ut i streik. Han er dømt til seks måneder i fengsel, etter å ha overfalt en politimann under en protest. Etter at han ble løslatt fra fengsel, har gruven i den skotske landsbyen hans stengt, og han er utestengt fra å arbeide innenfor gruvedrift. Det blir derfor opp til Beth å forsørge familien. Mens han besøker den lokale puben, møter Danny sin gamle venn Frankie. Frankie kjenner Mr. Mason, som antydes å være involvert i organisert kriminalitet. Mason tilbyr Danny å delta i ulovlige slåsskamper. Men Beth er urolig for dette, og frykter for Dannys sikkerhet. Danny begynner å trene sammen med Frankie.

Men Beth tar med barna deres på en buss ut av landsbyen, for å reise til Glasgow for å besøke foreldrene sine. I et forsøk på å få Beth tilbake, går Danny på et jobb-intervju for å bevise at han kan holde fast i en ordentlig jobb. Men etter å ha utvekslet fornærmelser med den potensielle arbeidsgiveren, går Danny tilbake til å trene for boksekampen. Kampen skal finne sted i Glasgow, hvor Frankie legger merke til Beth sammen med en annen mann: Gordon. Ved en nattklubb oppdager Danny også at Beth er sammen med Gordon. Forvirret og sint forlater han klubben, forfulgt av en like sint Frankie. Kampen skal finne sted ved et forlatt verft. Dannys motstander heter Cutty Dawson, som er blind på det ene øyet. Reglene er klare: den siste mannen som står igjen vinner.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  2. ^ «The Big Man (1990)» (engelsk). Besøkt 15. juli 2023. 
  3. ^ Staff, Variety (1. januar 1990). «The Big Man». Variety (engelsk). Besøkt 15. juli 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]