Confessions of a Shopaholic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Confessions of a Shopoholic er en amerikansk romantiske komedie basert på boken med samme navn, som ble skrevet av Madeleine Wickman, alias Sophie Kinsella. Filmen kom ut i 2009 og er regissert av P. J. Hogan. Filmen er en romantisk komedie.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Rebecca Bloomwood er avhengig av shopping, og er bosatt i New York City sammen med sin beste venninne Suze. Hun arbeider som skribent for et magasin, men hun drømmer om å begynne for mote-magasinet Alette. På vei til et intervju med Alette, ønsker hun å kjøpe et grønt skjerf. Men kredittkortet hennes er overtrukket, og fungerer ikke. Hun spør blant annet en ukjent mann, som senere viser seg å være Luke Brandon, om å gi henne de pengene hun behøver for å kjøpe skjerfet - under påskudd om at dette skal være en gave til hennes syke tante. Når Rebecca ankommer jobb-intervjuet oppdager hun at stillingen hun ønsker allerede har blitt besatt av en annen kollega. En resepsjonist forteller at det finnes en ledig stilling ved magasinet "Successful Saving" og hun forklarer en jobb i Successful Saving etter hvert kan føre til en stilling i Alette Magazine på ett senere tidspunkt.

Rebecca får ett intervjue med Luke Brandon, redaktør for Successful Saving, og mannen som nettopp ga henne 20 dollar. Rebecca forsøker å skjule det nye skjerfet hennes utenfor kontoret hans, men Lucas sin assistent kommer inn på kontoret for å gi skjerfet tilbake til henne. Lucas forstår at hennes tidligere historie om hennes syke tante var løgn fordi hun ønsket å kjøpe ett skjerf til henne selv. Den kvelden, beruset, skriver hun og Suze brev til Alette, men i sin berusede tilstand sender hun brevet til feil magasin. Luke liker brevet hun planla å sende til Alette, og han ansetter henne. Men i stedet for å gjennomføre en arbeidsoppgave, går Rebecca til salg for å kjøpe seg mer klær. Når hun senere ser nærmere på en kasjmir-frakk hun nettopp har kjøpt, innser hun at dette ikke er 100 % kashmir - og hun har blitt narret. Dette gir henne en idé til en reportasje, som hun skriver og sender til Luke. På spørsmål om artikkelen skal publiseres under navnet hennes, nøler Rebecca med å bruke det virkelige navnet sitt. Luke publiserer artikkelen under navnet "The Girl in the Green Scarf" og artikkelen blir en øyeblikkelig suksess.

Hennes reportasje-serie blir etter hvert så populær at Rebecca blir bedt om å delta på et TV-intervju. Venninnen Suze får henne til å delta på møter med Shopaholics Anonymous. Etter en shoppingtur møter hun en vennlig kvinne, frøken Korch, men hun oppdager senere at Korch er leder for Shopaholics Anonymous. Hun tvinger Rebecca til å donere vekk alle klærne hun nettopp har kjøpt, inkludert en brudepike-kjole til Suze sitt bryllup. Etter møtet har ikke Rebecca råd til å kjøpe tilbake denne kjolen, og dette fører til at Suze blir rasende og såret på henne. Den offentlige konfrontasjonen under TV-intervjuet diskrediterer hele magasinet, og hva magasinet forsøker å stå for. Alette tilbyr Rebecca en stilling i magasinet deres, men hun avviser tilbudet. I mellomtiden er Luke med på å grunnlegge et nytt selskap, Brandon Communications. For å tjene penger til å betale tilbake gjeld forsøker Rebecca å selge klærne sine, noe som gir mye inntekter, men ikke nok til å betale all gjeld. Hun selger til slutt det grønne skjerfet sitt når en kvinne tilbyr 300 dollar. Rebecca deltar i bryllupet etter å ha fått tilbake brudepike-kjolen sin, og Suze tilgir henne. Rebecca møter deretter Luke som returnerer det grønne skjerfet til henne, etter å ha avslørt at kvinnen som kjøpte det var en bekjent av ham.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]