Cody (Wyoming)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Cody er en by i nordvestre Wyoming og county seat i Park County i Wyoming i USA.[1] Den er oppkalt etter oberst William Frederick «Buffalo Bill» Cody som bidro til etableringen av den opprinnelige byen her. Befolkningen var på 9.520 ved folketellingen i 2010.

Cody betjenes av Yellowstone Regional Airport.

Kultur og severdigheter[rediger | rediger kilde]

Turisme er den viktigste næringen i Cody, med mange besøkende til de historiske westernmiljøene og Yellowstone National Park. Byen har flere kunstgallerier og en aktiv kunstscene. Westerntemaet går igjen i flere lokale evenementer.

Buffalo Bill Center of the West er et sentralt beliggende museum i byen som har sammenlagt fem forskjellige museer, Draper Natural History Museum, Plains Indian Museum, Cody Firearms Museum, Whitney Western Art Museum og Buffalo Bill Museum.

Old Trail Town er et restaurert 1800-tallsmiljø i Cody med over 25 historiske bygninger.

Cody kaller seg The Rodeo Capital of the World. Amatørrodeoen Cody Nite Rodeo holdes hver kveld fra 1. juni til 31. august. Cody Stampede Rodeo er en større profesjonell rodeo som har vært avholdt hvert år siden 1919 fra 1. til 4. juli.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Foruten turisme er møbelproduksjon og utvinning av olje og gips viktige næringer i området. Den største offentlige arbeidsgiveren er det lokale skoledistriktet.

Kjente innbyggere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Find a County». National Association of Counties. Arkivert fra originalen 31. mai 2011. Besøkt 7. juni 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]