Code Name: The Cleaner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Code Name: The Cleaner
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 5. januar 2007
Storbritannia 7. desember 2007
Lengde84 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørLes Mayfield
ManusforfatterRobert Adetuyi
George Gallo
ProdusentBrett Ratner
Eric Rhone
Jay Stern
KomponistGeorge S. Clinton
Foran kamera
MedvirkendeCedric the Entertainer
Lucy Liu
Callum Keith Rennie
Nicollette Sheridan
Will Patton
Annen informasjon
FilmselskapNew Line Cinema
Budsjett20,000,000 USD
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Code Name: The Cleaner er en amerikansk action/komedie fra 2007 med Cedric the Entertainer, Lucy Liu, Callu Keith Rennie og Nicollette Sheridan i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter at han våkner opp ved siden av et lik og en koffert full av penger, men med hukommelsestap, begynner Jake Rogers (Cedric the Entertainer) å tro at han er en hemmelig agent. Som et resultat av dette havner han midt oppe i en farlig statlig konspirasjon. Selv om han ikke vet det selv har han en viktig informasjonsbit som kan avsløre at både CIA og FBI er involvert i ulovlige våpenhandler. Jake møter Diane (Nicollette Sheridan), som forteller at hun er kona hans. Hun tar ham med til en doktor for å få sjekket ham, og der overhører Jake at Diane og doktorene diskuterer hvordan de skal få tilbake hukommelsen hans. Doktoren foreslår et seksuelt scenario, og Jake stikker av med kofferten med pengene i en Mercedes. Han møter Gina (Lucy Liu), en agent som er involvert i saken, og hun hjelper ham, og blir etter hvert forelsket i ham. Hun forteller at Jake arbeider som vaktmester i den hemmelige organisasjonen D.A.R.T, men han tror ikke på henne.


Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Cedric the Entertainer Jake Rodgers
Lucy Liu Gina
Nicollette Sheridan Diane
Mark Dacascos Eric Hauck
Callum Keith Rennie Shaw
Will Patton Riley

Kritikk[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk dårlige kritikker, og har en samlet vurdering på bare 4% på Rotten Tomatoes.com. Filmen feilet i kinosalene, og spilte bare inn like over 9 millioner amerikanske dollar, godt under filmens budsjett på over 20 millioner.

Filmen ble også nominert til Razzie-prisen for «Dårligste kvinnelige birolle» (Nicollette Sheridan) under den 28. Razzie-utdelingen, men den «tapte» for Eddie Murphy i Norbit.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo.svg Engelsk Wikiquote: Code Name: The Cleaner – sitater