Christopher H. Bidmead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Christopher H. Bidmead
Født18. januar 1941 (77 år)
London
Utdannet ved Royal Academy of Dramatic Art (–1962)
Beskjeftigelse Skribent, journalist, manusforfatter
Nasjonalitet Storbritannia

Christopher Hamilton Bidmead (født 18. januar 1941) er en britisk journalist og skribent. Han begynte som skuespiller, men gikk over til å skrive manus og jobbe som journalist før han ble manusredigerer hos BBC.

Han ble utdannet som skuespiller hos Royal Academy of Dramatic Arts. Han spilte flere roller på scenen, på TV og i radio. I begynnelsen av 1970-årene skrev han manus for Thames Television og frem til 1979 jobbet han også som journalist.

I 1979 anbefalte Robert Banks Stewart Bidmead som manusregirerer på TV-serien Doctor Who. Han hadde denne stillingen i et år før han gikk tilbake til å jobbe som frilanser. I denne perioden skrev han også historiene «Logopolis» og «Castrovalva» for serien. Senere skrev han historien Frontios og bøkene basert på alle tre historiene.

Bidmead skriver regelmessig (som Chris Bidmead) for flere datarelaterte blader som Personal Computer World og PC Plus. Tidvis har han hatt mer filosofiske bidrag for blant annet New Scientist og han har også jobbet som journalist for Wired.

I august 2006 ble det kunngjort i Doctor Who Magazine at Bidmead skulle skrive hørespillet Renaissance of the Daleks for Big Finish Productions og at utgivelsesdatoen var i mars 2007. Han trakk seg fra dette prosjektet i januar 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]