Chimaira

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chimaira
Chimaira-Marquee-Theatre-Arizona-November-2009.jpg
OpphavCleveland, USA (1998)
SjangerPunkrock, groove metal, New Wave of American Heavy Metal
Aktive år1998
PlateselskapRoadrunner Records, Nuclear Blast, Ferret Music, Entertainment One Music, Fearless Records
Nettstedhttp://www.chimaira.com
Medlemmer
Mark Hunter

Chimaira er et metalband fra Cleveland, Ohio. Navnet deres stammer fra ordet «chimera», som refererer til et monster med løvehode i gresk mytologi.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Begynnelsen[rediger | rediger kilde]

Chimaira bestod originalt av vokalist Mark Hunter, gitarist Rob Arnold, rytmisk gitarist Jason Hager, bassist Jim LaMarca, trommeslager Andols Herrick og Chris Spicuzza som drev med keyboard, elektronikk og sampling. De lagde tidlig en demo, som ble spilt på flere radiostasjoner rundt om i området. De hadde til og med en liten opptreden på et kortlevende amerikansk radioprogram Farmclub.com.

This Present Darkness og Pass Out Of Existence (2000 - 2003)[rediger | rediger kilde]

Etter hvert fikk de spilt inn deres første EP kalt, This Present Darkness, som ble sluppet i år 2000. Den etterfølgende suksessen av EP-en deres, gjorde at de fikk platekontrakt med Roadrunner Records hvor de spilte inn debutalbumet, Pass Out Of Existence. Kort tid etter at albumet ble sluppet og turneen som fulgte med, så forlot Jason Hager bandet etter å ha fått vite at han skulle bli far. Han ble erstattet av Matt DeVries, som på den tiden spilte i et annet lokalt band kalt, Ascension.

The Impossibility Of Reason (2003 - 2005)[rediger | rediger kilde]

Bandet returnerte hjem sent i 2002, for å begynne innspillingen av det neste albumet The Impossibility Of Reason. Produksjonen av dette albumet ble filmet, og senere gitt ut på en DVD kalt, The Dehumanizing Process. Etter utgivelsen og de neste turneene, bestemte trommeslager, Andols Herrick seg for å slutte i gruppen. Som man kan se på DVD-en deres, var han veldig uentusiastisk over å konstant være på turneer. Han flyttet da hjem og begynte på universitet for å ta en grad innen musikk.

Chimaira fikk etterhvert en ny trommeslager, Rick Evensand, som altså hadde vært et tidligere medlem av Soilwork for en kort periode. Men hans opphold i bandet skulle vise seg å bli kort. Passproblemer og hans temparament, gjorde at han forlot bandet. Nå fikk de råd av Slayer gitarist, Kerry King om å kontakte Kevin Talley, en erfaren death metal trommeslager fra band som Dying Fetus og Misery Index. Med deres siste medlem på plass ble de resterende konsertene gjennomført, før de igjen vente hjem og begynte innspllingen av deres nye album.

Chimaira (2005 - 2007)[rediger | rediger kilde]

I det første kvartalet av 2005, hadde bandet fått unnagjort det meste på deres neste album, og begynte å turnere rundt om enda en gang. Utgivelsen skjedde samtidig som de deltok på Sounds Of The Underground turné. Samme år deltok Hunter og DeVries i et annet musikalsk prosjekt, Roadrunner Records 25-årsjubileums-CD, kalt The All Star Sessions. En annen som tok del i dette prosjektet var tidligere trommeslager, Andols Herrick. Disse innspillingsperiodene gjorde at Herrick igjen fikk lyst å være en del av et band. Og tidlig i 2006, snakket medlemmene i Chimaira sammen med Herrick, og ønsket han velkommen i bandet. Talley sin avskjed med Chimaira ble vennskapelig, siden han allerede hadde blitt tilbudt plasser i flere forskjellige grupper som, The Red Chord, Misery Index og DÅÅTH.

Resurrection (2007 -)[rediger | rediger kilde]

I 2006, sluttet platekontrakten de hadde med Roadrunner Records, og de signerte derfor en ny kontrakt med Ferret Records for distribusjon i USA. I tillegg gjorde de en avtale med Nuclear Blast med tanke på internasjonale operasjoner. Bandet var svært entusiastiske over avtalene og deres fjerde album Resurrection, som ble sluppet 6. mars 2007. Hunter og Arnold har fortalt at dette er det tyngste og mest tekniske albumet de har laget til nå. Gruppen avslørte også at de føler seg forynget med tanke på at de og Roadrunner gikk hvert til sitt, samtidig som at Herrick tok tilbake sin rolle som trommeslager. Den eneste negative delen med denne hendelsen, var at Chimaira var nødt til å kansellere turneen Eastpack Antidote Tour, som skulle vært sammen med Soilwork, Caliban og Sonic Syndicate. Chimaira ble erstattet av Dark Tranquillity.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

Videografi[rediger | rediger kilde]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]