Charizard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Charizard
CharmeleonCharizard (#006)Squirtle
Japansk navnリザードン Rizādon
Utviklet fraCharmeleon
Utvikles tilIngen
TypeFire Flying
Høyde1,7 m
Vekt90,5 kg
Første spillPokémon Red og Blue (Generasjon I)

Charizard er en figur i Nintendos pokémon-univers. Den er den fullt utviklede formen av pokémonene Charmander og Charmeleon. Charizard betyr på japansk ildsprutende dinosaur. Charizard ligner mye på en drage, til tross for at den ikke er en drage-type. Den har to vinger i tillegg til to spinkle armer, lang hals og hale, og står alltid på to. Haletippen er dekket av en flamme, som blir større og lysere hvis Charizard er opphisset.

Når den virkelig er sint, er flammen lyseblå, og kan stå høyere enn hodet. Bak på hodet har den to lange beinaktige utvekster, hvis formål er ukjent. Charizard er rødoransje, med kremgul mage og underside. Charizard har bare fire tenner i munnen, alle huggtenner. Hovedvåpenet dens er evnen til å sprute ild. Ilden kan bli så varm at den smelter kampestein. For det meste vil en Charizard nekte å sprute ild mot fiender som er svakere enn seg, uten at dette gir den noen ulempe i kamp. Armene er sterkere enn de ser ut til, og klørne er spisse, så Charizard har mange muligheter for slag- og kloreangrep. Alternativt kan den gripe tak i motstanderen, løfte denne opp i luften, og slippe når den er på en passelig høyde. Charizard er sjeldne i det fri, der holder de mest til i utilgjengelige fjellområder.

Det er ikke mulig å finne ville Charizard i pokémonspillene, men en kan få tak i Charmander hos professor Oak i Pallet by.

I Nintendo Wii-spillet Super Smash Bros. Brawl er Charizard en spillbar figur, hvis man velger å spille som pokémontreneren. Da kan man bytte mellom den, Ivysaur og Squirtle.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]