Hopp til innhold

Chamillionaire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chamillionaire
Født28. nov. 1979[1]Rediger på Wikidata (44 år)
Washington D.C.
BeskjeftigelseMusiker, skuespiller, forretningsdrivende, rapper, sanger, fjernsynsskuespiller, plateprodusent, komponist, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedJersey Village High School
NasjonalitetUSA
OpphavHouston
Musikalsk karriere
PseudonymChamillionaire
SjangerHiphop
InstrumentVokal
Aktive år1997
PlateselskapUniversal Records
IMDbIMDb

Hakeem Seriki (født 28. november 1979 i Washinton D.C.) er en amerikansk gangster-rapper. Da han var 4 år, flyttet familien til Houston, Texas. Han er grunnlegger og medlem av rap-gruppen Chamillitary og er bedre kjent under artistnavnet Chamillionaire.

Han er nok mest kjent for Ridin' med Krayzie Bone. I 2007 vant Chamillionaire og Krayzie Bone en Grammy Award for Best Rap Performance by a Duo or Group for Ridin'. Han har en yngre bror, Rasaq, som også er rapper og medlem av Chamillitary. Chamillionaire har også vunnet prisen for "Best Selling Ringtone Rapper". Musikken handler ofte om politi, mishandling, sex, gjeng, vold og dop. Chamillitary er den gruppa som fortsatt bruker tekster om gateliv i ghettoene, musikken er basert på gangster-rap slik den var mot slutten av 90-tallet. Chamillionaire bruker ofte mixtape. Han bruker dem til å promotere seg selv. Chamillionaire betaler alle sine mixtape selv, og gir dem gratis ut til fansen. Chamillionaire publiserte nylig mixtapen Ammunition.

Chamillionaire sin label er chamillitary, denne har han selv opprettet. Før dette var han i Universal Records. Universal Records ville skrive sangene for ham, og bestemte hvor mye han skulle tjene på hvert album. Så han opprettet sitt eget (chamillitary) og kuttet ut "mellommannen" Nå gir han alt rett til fansen, og sier at det har vært en suksess. Men innrømmer at han mest sannsynlig vil utgi albumet Venom, med en større produsent.


Det hele begynte i tenårene da Chamillionaire, Rasaq(chamillionaires bror), Paul Wall, Mike Jones og z-ro startet C.C.C (color Changin Clicker's) Chamillionaire har aldri vært i konflikt med loven. Han verken drikker, røyker eller doper seg, selv om mange av sangene handler om disse temaene.

Chamillionaire er den 18. rikeste rapperen og tjente over 11 millioner dollar i 2006.[trenger referanse]

Chamillionaire har utgitt ut to solo-album, The Sound Of Revenge som kom ut i 2005 og Ultimate Victory som kom ut 18. september 2007 i USA. Ultimate Victory har tre singler, Hip Hop Police, Evening News og The Bill Collecta. Hip Hop Police er i likhet med Ridin' en sang som handler om rappernes forhold til politiet og har med Slick Rick som gjesteartist.

Chamillionaire planlegger å gi ut albumet "Venom" i 2013. Singelen "Creepin (Solo)" med Ludacris er allerede en stor suksess og forventningene er store til Hakeem Serikis nye plate.

Chamillionaire har også gitt ut mange gode mixtapes. Mixtape Messiah ble gitt ut i 2004 og i 2008 har han gitt ut Mixtape Messiah 4, 5 og 6. Mixtape Messiah 7 som også var den siste ble gitt ut i slutten av 2009.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 2005 The Sound Of Revenge
  • 2007 Ultimate Victory

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm2169046, besøkt 16. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]