Caverion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Caverion
Org.formFinsk aksjeselskap
BransjeByggebransjen, prosjektledelse
Etablert2013[1]
HovedkontorVanda
LandFinland
Antall ansatte 16 000[2]
Omsetning2 100 000 000 euro (2019)[2]
Nettstedwww.caverion.com

Caverion Group er et finsk aksjeselskap med virksomhet innen entreprise, facility management og bygge- og anleggsnæringen. Selskapet har sin historie tilbake til 1912, da det svenske ingeniørselskapet Allmänna Ingeniörsbyrån etablerte en avdeling i det som da var Storfyrstedømmet Finland.

Caverion Group ble etablert gjennom en fisjon av YIT-konsernets segmenter Building Services og Industrial Services 1. juli 2013. Entreprenørvirksomheten og boligsatsingen i Finland, Baltikum og Russland forble i YIT, mens de delene av YIT som omfatter tekniske bygginstallasjoner og service, inngikk i et nytt selskap, Caverion Group.

Caverion Group hadde i 2021 en omsetning på cirka 2,1 milliarder euro og rundt 14 000 ansatte fordelt på ti land i Europa. Selskapet er børsnotert på NASDAQ OMX Helsingfors, og har hovedkontor i Helsingfors. Konsernsjef er dansken Jacob Götzsche.

Caverion i Norge[rediger | rediger kilde]

Caverion Norge AS er en norsk leverandør av tekniske bygginstallasjoner. Hovedtyngden av leveransene ligger innenfor fagområdene inneklima, elektro, automasjon, energisparing, rør, IKT, audiovisuelle løsninger, elektroniske sikkerhetssystemer, industri og prosessanlegg, og industrirør. Deres tjenester benyttes blant annet i kontorbygg, boliger, offentlige bygg, infrastruktur og industrianlegg.

Selskapet har en omsetning på rundt 3,6 milliarder kroner og 2 300 ansatte i Norge (2021). Hovedkontoret er lokalisert i Østensjøveien 34 i Oslo. Selskapet kan i Norge følge røttene tilbake til Frognerkilens Fabrikk, som ble etablert i 1873. Dagens selskap er resultatet av en rekke fusjoner og oppkjøp, blant annet EB (Elektrisk Bureau), ABB Miljø Norsk Viftefabrikk. ABB Building Systems og YIT. Siden 2013 har selskapet operert under navnet Caverion.

Caverion er også en leverandør av service på tekniske bygginstallasjoner og tjenester for eiendomsdrift. Selskapet er sertifisert av Det Norske Veritas og innehar sertifikatene NS-EN ISO 9001 (kvalitet), NS-EN ISO 14001 (det ytre miljø) og OHSAS 18001 (HMS).

Adm.direktør for Caverion i Norge er Knut Gaaserud.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]