Caverion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Caverion
Caverion Deutschland logo.svg
Org.formFinsk aksjeselskap
BransjeByggebransjen, prosjektledelse
Etablert2013[1]
Hovedkontor VandaRediger på Wikidata
LandFinland
Antall ansatte16 000[2]
Omsetning2 100 000 000 euro (2019)[2]
Nettsted Offisielt nettsted

Caverion Group er et finsk aksjeselskap med virksomhet innen entreprise, facility management og bygge- og anleggsnæringen. Selskapet har sin historie tilbake til 1912, da det svenske ingeniørselskapet Allmänna Ingeniörsbyrån etablerte en avdeling i det som da var Storfyrstedømmet Finland.

Caverion Group ble etablert gjennom en fisjon av YIT-konsernets segmenter Building Services og Industrial Services 1. juli 2013. Entreprenørvirksomheten og boligsatsingen i Finland, Baltikum og Russland forble i YIT, mens de delene av YIT som omfatter tekniske bygginstallasjoner og service, inngikk i et nytt selskap, Caverion Group.

Caverion Group hadde i 2018 en omsetning på ca. 2,2 milliarder euro og har ca. 15.000 ansatte fordelt på 10 land i Europa. Selskapet er børsnotert på NASDAQ OMX Helsingfors, og har hovedkontor i Helsingfors.

Caverion i Norge[rediger | rediger kilde]

Caverion Norge AS er en norsk leverandør av tekniske bygginstallasjoner. Hovedtyngden av leveransene ligger innenfor fagområdene inneklima, elektro, automasjon, energisparing, rør, IKT, audiovisuelle løsninger, elektroniske sikkerhetssystemer, industri og prosessanlegg, og industrirør. Deres tjenester benyttes blant annet i kontorbygg, boliger, offentlige bygg, infrastruktur og industrianlegg.

Selskapet har en omsetning på ca. 4 milliarder kroner og 2400 ansatte i Norge (2018). Hovedkontoret er lokalisert i Ole Deviks vei 10 i Oslo.

Caverion er også en leverandør av service på tekniske bygginstallasjoner og tjenester for eiendomsdrift. Selskapet er sertifisert av Det Norske Veritas og innehar følgende sertifikater: NS-EN ISO 9001 (kvalitet), NS-EN ISO 14001 (det ytre miljø)og OHSAS 18001 (HMS).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]