Elektroniske sikkerhetssystemer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Elektroniske sikkerhetssystemer omfattes av adgangskontroll, innbruddsalarm, TV-overvåking og brannvarsling. Ofte er de fire nevnte elementene integrert via en felles programvare til et helhetlig sikkerhetssystem bygd opp som en server- og klientapplikasjon med én felles database. Sikkerheten i systemets programvare ivaretas ved at leverandører av operativsystemer tester og sertifiserer programvaren til sikkerhetssystemet og databasesystemet. Nettverksmessig sikres informasjonsflyten i applikasjonen på samme måte som andre IKT-systemer ved hjelp av pålogging med brukernavn og passord, tildelingskriterier, sertifikater, kryptering og brannmurer.

Periferiutstyret er den delen av sikkerhetssystemet som installeres ute i anlegget. Dvs. kortlesere ved dører, innbruddsalarmdetektorer i korridorer og rom, kamera innvendig i bygget og/eller ute på fasaden, branndetektorer i alle rom, etc.

I dag er det ikke uvanlig å ha slike systemer i private boliger, selv om majoriteten av anleggene installeres i næringsbygg og offentlige bygg.