Cabin Fever

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cabin Fever
Generell informasjon
Sjanger Skrekkfilm
Nasjonalitet USA USA
Utgitt USA 12. september 2002
Norge 2004
Lengde 93 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 15 år (self applied)
Produksjon
Regissør Eli Roth
Manus Eli Roth
Randy Pearlstein
Produsent Evan Astrowsky
Sam Froelich
Lauren Moews
Eli Roth
Musikk Angelo Badalamenti
Nathan Barr
Sjeffotograf Scott Kevan
Klipp Ryan Folsey
Medvirkende Rider Strong
Jordan Ladd
James DeBello
Cerina Vincent
Joey Kern
Annen informasjon
Filmselskap Lions Gate Films
Budsjett $1,5 millioner
Eksterne lenker

Cabin Fever er en amerikansk skrekkfilm fra 2002 regissert og skrevet av Eli Roth. Hovedrollene spilles av Rider Strong, Jordan Ladd, James DeBello, Cerina Vincent og Joey Kern.

Dette var Eli Roths debut som regissør.

Handling[rediger | rediger kilde]

Paul, Bert, Marcy, Jeff og Karen er fem ungdommer som skal feire at de er ferdig med college. De leier derfor en hytte på et øde sted for en uke. Gjengen forbereder seg på fest og moro, men ganske raskt får de en særdeles stygg overraskelse. Bert skyter noe han tror er et dyr, som viser seg å være en uteligger som lider av en meget alvorlig hudsykdom. Uteliggeren ber om hjelp, men Bert får panikk og flykter av gårde. Det ender ikke bedre enn at uteliggeren til slutt står på døra til hytta. Når han igjen blir nektet inngang og hjelp, prøver han å stjele bilen deres. Ungdommene får panikk når uteliggeren spyr opp blod inni bilen, og går løs på ham med spade og annet før en av dem setter fyr på ham, hvorpå han flykter brennende ut i skogen og til slutt havner i et vannreservoar. Der blir den døende liggende å forpeste drikkevannet. Når ungdommene en etter en begynner å få symptomene på hudsykdommen som herjet uteliggeren begynner ting virkelig å gå galt.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Cabin Fever har hentet mye inspirasjon fra kjente kultfilmer som Evil Dead, The Blair Witch Project og Motorsagmassakeren. Filmen har også en komisk undertone uten at den kan betraktes som en skrekkkomedie av den grunn.

Filmen fikk blandet kritikk av filmanmelderne og hadde moderat kommersiell suksess internasjonalt med en inntjening på $30 millioner [1]. Tatt i forhold til filmens beskjedene budsjett ble den en suksess, Den ble også filmselskapet Lionsgate Home Entertainments største suksess inntil da. Filmen har fått en del kritikk på grunn av den forvirrende slutten.

I 2009 kom en oppfølger: Cabin Fever 2: Spring Fever.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Jordan Ladd Karen
Rider Strong Paul
James DeBello Bert
Cerina Vincent Marcy
Joey Kern Jeff
Robert Harris Old Man Cadwell
Hal Courtney Tommy
Matthew Helms Dennis
Richard Boone Fenster
Tim Parati Andy
Eli Roth Justin aka Grim
Giuseppe Andrews Deputy Winston

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]