Burnage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Burnage
Utsikt over Burnage mot sentrum av Manchester
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktManchester
Admin. grevskapStor-Manchester
Seremon. grevskapStor-Manchester
StatusBydel i Manchester
PostnummerM19
Retningsnummer0161
Befolkning15 227 (2011)
Kart
Burnage
53°25′33″N 2°12′39″V

Burnage er et nabolag i Manchester i Storbritannia. Det ligger ca. 6,4 km sør for Manchester sentrum mellom Withington i vest, Heathon Chapel i øst, Levenshulme i nord og Heaton Mersey og Didsbury i sør. Heaton Chapel og Heaton Mersey tilhører Stockport, en av de andre byene i Stor-Manchester. Burnage ble innlemmet i Manchester i 1904.

Ved folketellingen i 2011 hadde Burnage en befolkning på 15 227.[1] Av disse beskrev 66,2 % seg som hvite, 5,1 % seg som blandet, 21,6 % seg som asiatiske, 4,1 % seg som svarte, 2,0 % seg som arabiske og 1,0 % seg av annen etnisitet.[1]

Kingsway, en fire felts hovedvei, deler området i to. Den er en viktig pendlerrute inn og ut av Manchester fra de sørlige bydelene, fra tilstøtende områder i Stockport og til byene Handforth, Wilmslow, Alderley Edge og Macclesfield i Cheshire. Kingsway knytter også Burnage til M60, en motorvei som går hele veien rundt Manchester. Mange bussruter til og fra sentrum går langs Kingsway.

En toglinje, Styal Line, går parallelt med Kingsway. De to togstasjonene i området, Mauldeth Road og Burnage, er begge på denne linjen. Linjen håndterer blandt annet tog mellom Manchester Piccadilly, den største togstasjonen i Manchester, og Crewe, og til Manchester Airport, lufthavnen i Manchester som ligger omtrent 8 km unna i sør-enden av byen.

Burnage er i dag hovedsakelig et boligområde med tomannsboliger som ble bygd på 1930- og 1940-årene. Det er tre barneskoler og en ungdomsskole i området. Burnage er en forholdsvis rolig del av Manchester, med mindre kriminalitet og sosiale problemer enn de mer sentrale områdene lenger inn mot sentrum av byen.

Det er ingen store kjøpesentre i Burnage, men det er mange små og middels store butikker spredt ut langs Kingsway, Mauldeth Road, Burnage Lane, Fog Lane og Lane End Road.

Musikerne Liam og Noel Gallagher, kjent fra gruppen Oasis, vokste opp i Burnage.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Burnage Ward (as of 2011) Local Area Report». Custom report - Nomis - Official Labour Market Statistics (www.nomisweb.co.uk). Office for National Statistics, U.K. 2011. Besøkt 12. februar 2021. (engelsk)