Liam Gallagher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Liam Gallagher
Liam gallagher.jpg
Liam Gallagher i hans typiske syngestil
Født William John Paul Gallagher
21. september 1972 (44 år)
Burnage
Ektefelle Patsy Kensit, Nicole Appleton
Søsken Noel Gallagher
Yrke musiker
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Oasis, Beady Eye
Sjanger rock, britpop
Instrument vokalist, tamburin, rytmegitar, elektrisk keyboard
Aktive år 1991–nåtid
Plateselskap Oasis nettsted
Band
Beady Eye
Tidligere band
Oasis

William John Paul «Liam» Gallagher (født 21. september 1972 i Manchester, Storbritannia) er en engelsk musiker og vokalist i bandet Beady Eye. Han er mest kjent som tidligere vokalist i Oasis.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Gallaghers foreldre er Thomas og Peggy, og han har to brødre; Noel og Paul. Gallagher hadde en vanskelig oppvekst og var svært aggressiv. Hans far var alkoholiker og konemishandler. Da Gallagher var 12 år tok hans mor med seg de tre guttene og rømte hjemmefra, og de har hatt lite kontakt med sin far etter det. Gallagher hadde konsentrasjonsvansker som gjorde skoletiden vanskelig og han var småkriminell fra 13-årsalderen.

Det første bandet[rediger | rediger kilde]

Gallagher var ikke særlig interessert i musikk i skoleårene, men startet først med musikk etter skolen. Han ble med i skolekameraten Paul Arthurs band, The Rain, fordi de trengte en vokalist. Da broren Noel ble med bandet skiftet de fort til navnet «Oasis», og Noel begynte å skrive sangene.

Liam Gallagher

Familieliv[rediger | rediger kilde]

I 1995 møtte Gallagher skuespilleren Patsy Kensit som da var gift med Jim Kerr. Hun skilte seg fra Kerr og giftet seg med Gallagher 7. april 1997. De har en sønn, Francis Lennon, (født 13. september 1999, men kun ett år etter fødselen ble de skilt. Omtrent på denne tiden møtte Gallagher sangeren Nicole Appleton (som før dette hadde hatt et forhold til Robbie Williams) fra gruppen All Saints og de fikk sønnen Gene sammen. I tillegg har Gallagher en datter, Molly, med sangeren Lisa Moorish.

De siste årene[rediger | rediger kilde]

De siste årene har Gallagher en mer forsiktig livsstil. Han har kuttet ned et stort alkohol- og narkotikaforbruk han hadde tidligere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Oasis#Liam Gallagher – sitater