Breakthru

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Breakthru» er en sang av det britiske rockebandet Queen. Teksten på sangen, som ble utgitt på plata The Miracle i juni 1989, er kreditert til hele Queen. Singelen nådde en sjuendeplass på hitlistene i Storbritannia, og kom til topp ti i store deler av Europa.

Sangen begynner med langsomme harmoniske vokaler i 30 sekunder som skal ha blitt skrevet av Freddie Mercury før den går over i en rask «feelgood»-rockesang som Roger Taylor skal ha skrevet mesteparten av. Opprinnelig ble introen skrevet til «A New Life Is Born», men den ble aldri utgitt selv om noen versjoner av den ble lekket til internett.

Under intervjuet Queen For An Hour fra 1989, sa Mercury at dette var et godt eksempel på hvordan to ulike deler kunne kobles sammen til et nummer. Han fortalte også at bandet hadde hatt rundt tretti spor de jobbet med, mens bare noen få ble fullført.

På videoen spiller bandmedlemmene sangen på et tog kalt «Miracle Express», og Taylors venninne Debbie deltok også. Opptaket ble gjort på Nene Valley Railway, ved Peterborough.

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Plass Land
4. Nederland
6. Irland
7. UK
28. Sveits
59. Australia

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]