Braid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Braid
Braid
UtviklerJonathan Blow
UtgiverXbox Game Studios
DesignerJonathan Blow
PlattformLinux, Microsoft Windows, PlayStation Portable og macOS
Utgivelse6. aug. 2008
Sjangerpuzzle-platformer og plattformspill
Modusenspiller

Braid er et plattform- og gåteløsningspill utgitt på Xbox 360, Microsoft Windows, Mac OS X og PlayStation 3.

Spillet beskriver på det mest grunnleggende historien til Tim, hovedpersonen, som skal redde en prinsesse fra et monster. Historiemessig har spillet blitt tolket i mange retninger, fra historien om et haltende forhold til utviklingen av atombomben. Spillet inneholder tradisjonelle aspekter for et plattform-spill; man løper, hopper og klatrer gjennom et sett linære nivåer samtidig som man løser gåter og beseirer fiender. Spillet skiller seg derimot ut fra andre klassiske plattformspill ved at man kan manipulere tiden på flere måter, som for eksempel å spole tilbake tiden, eller skape dobbelgjengere for å repetere tidlige handlinger. Ved å bruke disse ferdighetene går man fremover i spillet ved å samle og sette sammen puslebrikker. Spillet er også relativt unikt ved at man ikke kan død; skulle man feile har man muligheten til å spole spillet tilbake til før feilen.

Spillet ble utviklet av Jonathan Blow, en uavhengig spillutvikler, som en personlig kritikk mot uoriginale og repeterende spill. Han betalte også selv for det 3 år lange prosjektet. Blow stod for alle aspekter i spillet utenom det kunstneriske og musikken. Tegneren David Hellman stod for kunsten og musikken ble utført av Cheryl Ann Fulton, Shira Kammen and Jami Sieber. Musikken ble ikke skapt for spillet, men ble heller tatt fra de respektives albumer.

Spillet har fått generelt gode kritikker, der det ble rost for sin originalitet og friskhet. Også det kunstneriske aspektet og musikken har fått mye ros.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]