Hopp til innhold

Borsele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Borsele

Flagg

Våpen

Kart over Borsele

LandNederlands flagg Nederland
ProvinsZeeland
StatusKommune
Adm. senterHeinkenszand
OrdførerJaap Gelok
Postnummer4430–4459
Retningsnummer0113
Areal
 – Totalt
 – Land
 – Vann

194,47 km²
142,23 km²
52,24 km²
Befolkning22 410 (1. juni 2007)
Bef.tetthet115,24 innb./km²
Antall husholdninger9 293
Kart
Borsele
51°28′00″N 3°48′00″Ø

Borsele er en kommune som ligger på halvøyen Zuid-Beveland i den nederlandske provinsen Zeeland. Kommunens navn staves, i motsetning til tettstedet Borssele, med bare én s.

Kommunens rådhus ligger i Heinkenszand og videre hører også tettstedene Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, 's-Gravenpolder, 's-Heer Abtskerke, 's-Heerenhoek, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande og Ovezande.

Kommunen har grovt sett de samme grensene som området som kalles Zak van Zuid-Beveland. Dette er et historisk landskap som består av små poldere. Området er viktig sett i fra et kulturhistorisk synspunkt.

I kommunen finnes to kraftverk, et dampkraftverk som drives med kull og et atomkraftverk. Begge ligger i et industriområde ved havneområdet Vlissingen-oost. Innen Nederland er kommunen mest kjent for atomkraftverket.

Riksvei A58 er hovedtrafikkåren til kommunen over land, videre ligger innkjøringen til Westerscheldetunnelen, som forbinder øyene med Zeeuws-Vlaanderen ved Ellewoutsdijk.

I Borssele ligger Borssele kjernekraftverk som er Nederlands eneste atomkraftverk for elektisitetsproduksjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]