Borsele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Borsele
Borsele

Flagg

Våpen

Kart over Borsele

51°26′N 3°50′ØKoordinater: 51°26′N 3°50′Ø
Land Nederland Nederland
Provins Zeeland
Status Kommune
Adm. senter Heinkenszand
Ordfører Jaap Gelok
Areal
 – Totalt:
 – Land:
 – Vann:

194,47 km²
142,23 km²
52,24 km²
Befolkning 22 410 (1. juni 2007)

Borsele er en kommune som ligger på halvøyen Zuid-Beveland i den nederlandske provinsen Zeeland. Kommunens navn staves, i motsetning til tettstedet Borssele, med bare én s.

Kommunens rådhus ligger i Heinkenszand og videre hører også tettstedene Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, 's-Gravenpolder, 's-Heer Abtskerke, 's-Heerenhoek, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande og Ovezande.

Kommunen har grovt sett de samme grensene som området som kalles Zak van Zuid-Beveland. Dette er et historisk landskap som består av små poldere. Området er viktig sett i fra et kulturhistorisk synspunkt.

I kommunen finnes to kraftverk, et dampkraftverk som drives med kull og et atomkraftverk. Begge ligger i et industriområde ved havneområdet Vlissingen-oost. Innen Nederland er kommunen mest kjent for atomkraftverket.

Riksvei A58 er hovedtrafikkåren til kommunen over land, videre ligger innkjøringen til Westerscheldetunnelen, som forbinder øyene med Zeeuws-Vlaanderen ved Ellewoutsdijk.

I Borssele ligger Borssele kjernekraftverk som er Nederlands eneste atomkraftverk for elektisitetsproduksjon

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]