Blindernveien (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blindernveien
Blindernveien ved parkeringsplassene nedenfor Geologibygningen
Basisdata
NavnBlindernveien (132)
LandNorge
StrøkBlindern
BydelSt. Hanshaugen, Nordre Aker
KommuneOslo
Kommunenr0301
Navngivning1907
TilstøtendeKirkeveien, Wilhelm Færdens vei, Prestegårdsveien, Moltke Moes vei, Problemveien, Apalveien

Kart
Blindernveien
59°56′15″N 10°43′19″Ø

Blindernveien (3–9, 2–12) er en vei på Blindern i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Den går fra Kirkeveien vis-à-vis Ullevålsveien og til Blindern stasjonSognsvannsbanen. Opprinnelig gikk den videre til Slemdalsveien ved Vinderen, men da bomringen kom på plass rundt 1990, ble veien sperret for gjennomfartstrafikk like vest for trikkesporet. I forbindelse med at Sognsvannsbanen er lagt om til metrostandard i 1993, kom det gangbro over trikkelinjen. Vestre del av veien endret navn til Rasmus Winderens vei i 1994.

Veien har navn etter Blindern-gårdene, hvorav Nedre Blindern gård (i nr. 19) fortsatt står og er prestegård i Vestre Aker. Da navnet ble offisielt vedtatt i 1907, hadde det vært i bruk en stund.

Veien går gjennom deler av universitetsområdet og er omgitt av bygninger knyttet til teologisk fakultet og matematisk-naturvitenskapelig fakultet. I enden mot Kirkeveien er det dessuten flere boligblokker, f.eks. i nr. 2-4 (oppført 1958–59, ark. Sverre Poulsen). Nr. 3 er den gamle hovedbygningen på Knaben løkke, oppført i 1850-årene.

Blindernveien skole, en skole for barn med språkvansker og sammensatte lærevansker, ligger i nummer 8

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]