Black Sheep (2006)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Black Sheep
Generell informasjon
SjangerSkrekk / Svart komedie / Zombie
Utgivelsesår2006
Prod.landNewzealandsk
Lengde87 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegissørJonathan King
ProdusentPhillipa Campbell
ManusforfatterJonathan King
MusikkVictoria Kelly
KlippChris Plummer
Foran kamera
MedvirkendeMatthew Chamberlain
Tammy Davis
Oliver Driver
Peter Feeney
Premiere10. sept. 2006 (Toronto Filmfestival)
29. mars 2007 (New Zealand)
22. juni 2007 (USA)
20. juli 2007 (Norge)
Eksterne lenker

Black Sheep er en newzealandsk skrekkfilm og svart komedie fra 2006 regissert av Jonathan King. Filmen handler om en bonde som genmanipulerer sine sauer. Prosjektet går imidlertid galt og sauene ender opp som noen menneskeetende beist. Og de menneskene som blir bitt av sauene går fra å være mennesker til å bli saue-zombier.

Filmen har blitt sammenlignet med Peter Jacksons splatterfilmer Bad Taste og Braindead.

Den har fått 70% på Rotten Tomatoes.[1]

Den ble tildelt en Golden Raven to The Brussels International Festival of Fantastic Film i 2007.

Filmen hadde premiere i 2006, men fikk ikke noen bred lansering før 2007.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En ung Henry Oldfield (spilt av Nick Fenton) bor på en sauegård i New Zealand, sammen med sin far og eldre bror, Angus. Etter å ha vært vitne til farens stolthet over Henrys naturlige evne til å drive jordbruk, spiller Angus en grusom spøk mot Henry, som involverer det blodige liket av kjæledyr-sauen hans, et kort øyeblikk før fru Mac, gårdens husholderske, kommer og forteller guttene at faren deres har dødd i en ulykke. Det kombinerte sjokket av disse to hendelsene fører til at Henry utvikler en lammende fobi mot sau. 15 år senere returnerer den voksne Henry (spilt av Nathan Meister) hjem for å selge sin del av familie-gården til Angus. Ukjent for Henry, utfører Angus hemmelige genetiske eksperimenter som forvandler sau fra en føyelig vegetarianer til voldsomme rovdyr, hvis bitt kan forvandle et menneske til en blod-tørstig halv-sau-monster.

Et par miljø-aktivister kalt Grant og Experience (spilt av Danielle Mason) slipper ved et uhell løs et lam som har gått gjennom en mutasjon, og de flykter i panikk. Men lammet biter Grant, og han blir smittet. Lammet rømmer deretter ut på en åker, og smitter andre sauer. Henry og hans venn Tucker besøker gården, og oppdager bondens lemlestede kropp. Henry ser en sau, men på grunn av sin fobi lukker han stille døren og låser den. Sauene forsøker å krasje gjennom døren, og Tucker skyter sauene.

En sau biter Tucker, og bilen deres blir ødelagt. De innser endelig at Angus gjennomfører umenneskelige eksperimenter. I mellomtiden forvandles Tucker til en sau, men en forsker administrerer en injeksjon fra et av de muterte lmamene som forvandler ham tilbake til et menneske. Henry innser at han har blitt smittet ettersom sauene ikke lenger angriper ham eller Angus. Henry ender med å kjempe mot sin bror, som nå har forvandlet seg til et gigantisk sauemonster, og må holdes i sjakk av Henry og gårdens gjeterhund samtidig som de må unngå å bli bitt av alle de andre sauene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Actor Role
Matthew Chamberlain Oliver
Oliver Driver Grant
Tammy Davis Tucker
Peter Feeney Angus
Tandi Wright Dr Rush
Mick Rose Mike
Nathan Meister Henry
Danielle Mason Experience
Eli Kent Ung Oliver
Nick Fenton Ung Henry

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Black Sheep». www.rottentomatoes.com. 10. september 2006. Besøkt 15. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]