Bexleyheath

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bexleyheath
Bexleyheath
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Bexley
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:DA6, DA7

Bexleyheath
51°27′32″N 0°8′18″E

Bexleyheath, tidligere kalt Bexley New Town eller Bexley Heath, er et forstadsområde i distriktet Bexley i London. Det ligger omkring nitten kilometer øst-sørøst for Charing Cross. Det er identifisert i London-planen som en av de 35 betydelige senter i Stor-London.[1] Bexleyheath ligger også i det tradisjonelle grevskapet Kent.[2] I henhold til folketellingen av 2011 har Bexleyheath (inkludert valgkretsene Brampton og Christchurch) en befolkning på 21 511 innbyggere.[3]

Fram til 1700-tallet var Bexley Heath et nærmest ubebodd område langs Watling Street. I 1766 bygde sir John Boyd Danson House i parkområdet som heter Danson Park. I 1814 ble området nord for Bexley omfattet av loven Enclosure Act, og var dermed ikke lenger en allmenning. I 1859 tegnet Philip Webb Red House for kunstneren William Morris. Huset har siden 2003 vært i National Trusts eie. På slutten av 1800-tallet kom jernbanen etter at ingeniøren Alfred Bean, som eide Danson House, hadde drevet en kampanje for Bexleyheath-linjen. Dette førte til kraftig vekst i området.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mayor of London (Februar 2008): «London Plan (Consolidated with Alterations since 2004)» (PDF). Greater London Authority. Arkivert fra originalen (PDF) den 2. juni 2010.
  2. ^ «Eric Pickles: celebrate St George and England's traditional counties», Department for Communities and Local Government. GOV.UK.
  3. ^ «Bexleyheath, Bexley», Hidden London

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]