Bexley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bexley
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktBexley
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Ytre London
PostnummerDA5
PostkodeDA
Kart
Bexley
51°26′28″N 0°08′56″Ø

Bexley er et område i distriktet bydelen Bexley i sørøstlige London. Den ligger ved elven Cray, sør for Watling Street, og 21 km øst-sørøst for Charing Cross. Den var tidligere et sogn i det tradisjonelle grevskapet Kent. Som en del av forstadsutviklingen i London på 1900-tallet, fikk Bexley økt befolkning, og har vært en del av Stor-London siden 1965. Byen består av to deler, Old Bexley, også kjent som Bexley Village, er stedets historiske hjerte og som fortsatt har et landsbypreg,[1] og en nyere del som er et typisk forstadsområde med blant annet bydelsforvaltningens lokaler. Boligområdene strekker seg mot Bexleyheath, og grensen mellom de to områdene er ikke klart definert.

Bexley utviklet seg rundt møller langs elven Cray, hvor det går bro over ved High Street. Dets angelsaksiske navn, Byxlea, er teoretisert til å hatt betydningen en bosetning i rydning i en skog av buksbomtrær, skjønt det er lingvistisk uenighet hvor motargumentet er at det er usannsynlig at det var buksbomtrær i dette terrenget.[2]

Herregården Hall Place ligger ved elven nordøst for Old Bexley. Husets arkitektur er svært spesiell; det har to halvparter i forskjellige arkitektoniske stiler, uten at det er gjort noe forsøk på å forene de to stilene. Huset og eiendommen eies av bydelsforvaltningen, og er det åpent for publikum. Hagen har figurklipte busker som viser tradisjonelle heraldiske figurer. Turveien London LOOP går forbi Hall Place. Danson Park med Danson House er en annen turistattraksjon i Bexley.

Slekten Shaw med noen av de fremste britiske arkitektene på 1800-tallet, særskilt John Shaw den eldre og John Shaw den yngre kom fra Bexley. Førstnevnte er gravlagt ved sognkirken St. Mary's (se bilde).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Old Bexley, Bexley», Hidden London
  2. ^ «Bexley, Bexley», Hidden London

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]