Bexley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bexley
Bexley
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Bexley
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Ytre London
Postkode: DA

Bexley er en by i bydelen Bexley i London. Den ligger ved elven Cray, sør for Watling Street. Byen består av to deler, Old Bexley som fortsatt har et landsbypreg, og en nyere del som er et typisk forstadsområde med blant annet bydelsforvaltningens lokaler. Boligområdene strekker seg mot Bexleyheath, og grensen mellom de to områdene er ikke klart definert.

Herregården Hall Place ligger ved elven nordøst for Old Bexley. Husets arkitektur er svært spesiell; det har to halvparter i forskjellige arkitektoniske stiler, uten at det er gjort noe forsøk på å forene de to stilene. Huset og eiendommen eies av bydelsforvaltningen, og er det åpent for publikum. Hagen har figurklipte busker som viser tradisjonelle heraldiske figurer. Turveien London LOOP går forbi Hall Place. Danson Park med Danson House er en annen turistattraksjon i Bexley.

Slekten Shaw med noen av de fremste britiske arkitektene i det 19. århundre, spesielt John Shaw den eldre og John Shaw den yngre kom fra Bexley. Førstnevnte er gravlagt ved sognekirken St. Mary's.