Betel Frekhaug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Betel Frekhaug

Betel Frekhaug er en kristen frikirkelig menighet i Meland kommune i Hordaland fylke. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Betel Frekhaug ble stiftet i 1937 og ligger på Moldekleiv omtrent fem kilometer fra Frekhaug.

Menigheten har 90 medlemmer, medregnet tilhørige, det vil si barn av døpte medlemmer.[1] Menighetens barne- og ungdomsarbeid omfatter «Betel Kidz» for barn fra 3 - 12 år, «BTK» (Betel TenKlubb) som har målgruppa 6. - 10. klasse, og «Ablaze» for ungdom. For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Øystein Valde er for tiden (mai 2012) pastor/forstander for menigheten, ansatt i 50% stilling. Menigheten ledes av et valgt menighetsråd med årsmøtet som øverste organ.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Pinsemenigheten Betel har støttet misjonsarbeid i Kongo, Kenya, Niger, India og Paraguay. I 1977 startet menigheten Betel Fjernadopsjon. I 2007 var menighetens misjonsregnskap på 482 719,- kr.[1].

Fjernadopsjon[rediger | rediger kilde]

Betel Fjernadopsjon er et sosialt hjelpearbeid for barn i Katihar, India, der givere «adopterer» et barn, som de støtter med penger til mat, klær og skolegang. Programmet ble grunnlagt av Amund Valde i 1977, og arbeidet blir drevet på dugnad.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Brox, Torill F. (redaktør). 2007. Årbok 2007. For Pinsebevegelsen i Norge. Korsets Seier Publikasjoner AS

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]