Berlin, Berlin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Berlin, Berlin
Generell informasjon
Sjanger Komedie
Nasjonalitet Tyskland
Sesonger 4
Episoder 86
Lengde 25 min min. per episode
Foran kamera
Medvirkende Felicitas Woll
Jan Sosniok
Matthias Klimsa
Sandra Borgmann
Rhea Harder
Matthias Schloo
Alexandra Neldel
Maverick Queck
Bak kamera
Skapere David Safier
Sending
Periode 2002-2005
Kanal Das Erste
Annen informasjon
Språk Tysk
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Berlin, Berlin er en fjernsynsserie for unge voksne skapt av David Safier og produsert for ARD, som ble sendt på Das Erste fra 2002 til 2005. Regissører var Franziska Meyer Price, Christoph Schnee, Sven Unterwaldt Jr. og Titus Selge.

Serien handler om «Lolle» (Felicitas Woll), som etter videregående flytter etter kjæresten «Tom» fra småbyen Malente til Berlin. Der finner hun ut at «Tom» har funnet en annen jente. «Lolle» beslutter seg for å bli i Berlin sammen med noen venner. Serien er kjapp og moderne i stilen og handler om storbylivet og kjærligheten.

Berlin, Berlin mottok i 2004 den tyske fjernsynsprisen i kategorien «beste situasjonskomedie» og den amerikanske prisen Emmy i kategorien «beste komedie». Serien ble nominert til Emmy på nytt i 2005. Hovedrolleinnehaveren, Felicitas Woll, mottok den tyske fjernsynsprisen i 2002, Adolf Grimme-prisen i 2003 og Luzerns gyldne rose for beste kvinnelige sitkom-hovedrolle i 2004. Seriens forfatter David Safier ble nominert til den tyske fjernsynsprisen i 2002 og mottok Adolf Grimme-prisen i kategorien «fiksjon og underholdning» i 2003.

Fjernsynsserien har blitt solgt til en rekke andre land: Østerrike, Sveits, Ungarn, Finland, Frankrike, Spania, Slovenia, Kroatia, Slovakia, Italia. NRK kjøpte inn serien i 2007, og har sendt serien på den nye underholdningskanalen for unge voksne, NRK3, fra begynnelsen av november.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]