Berger skole (Bærum)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Berger skole (Bærum)
Nedlagt2006
KommuneBærum
Beliggenhet

Berger skole
59°55′49″N 10°28′26″Ø

Berger skoleRykkinn i Bærum, nå en del av Rykkinn skole sammen med Gommerud skole. Skolen ligger i et bilfritt og rolig område på den vestre delen av Rykkinn, omgitt av grøntarealer og skog. Skolen har sitt navn fra den nærliggende Berger gård.

Berger skole sto klar til bruk for skoleåret 1974-75. Skolen var bygget etter ultramoderne prinsipper med en såkalt åpen løsning – hvilket vil si at det ikke fantes egne lukkede klasserom. I stedet var det store åpne landskap, med pultseksjoner, amfiseksjoner og flere mindre arbeidsområder. Det ble lagt vekt på moderne undervisningsmetoder, blant annet bruk av fjernsyn og video, som var i sin spede barndom på midten av 70-tallet. Skolebibliotekene, der utstyret var integrert, ble kalt mediatek. Skolens første rektor ble Grethe Stowner Krosby.

Berger skole hadde fra starten den mest kompromissløse åpne løsningen i landet. Dette førte til stor interesse, og norske og utenlandske delegasjoner med skolefolk valfartet til Berger de første årene. Det viste seg imidlertid at støy- og konsentrasjonsproblemene i åpent landskap var undervurdert. Allerede i 1975-76 ble det derfor bygget en rekke avlukker – såkalte bokser – som minner om tradisjonelle klasserom.

I 1979-80 ble Berger skole kraftig utvidet med et nytt ungdomsskolebygg, en stor svømmehall og et fritidshjem – i dag i bruk av Skolefritidsordningen (SFO). Fra skoleåret 1983-84 ble ungdomsskoletrinnene 7. til 9. klasse innført på Berger.

I 2006 gikk Berger skole sammen med naboskolen Gommerud skole, og dannet Rykkinn skole.[1] De to skolene ligger bare 700 meter fra hverandre, og sammenslåingen ga en rasjonaliseringsgevinst.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Svenningsen, Jens (15. juni 2011). «Bygger ny skole til 247 mill. kroner på Rykkinn» (norsk). Budstikka. Arkivert fra originalen 28. januar 2016. Besøkt 28. januar 2016.