Baptiste Rollier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Baptiste Rollier
Baptiste Rollier at WOC 2011 middle.jpg
Født27. aug. 1982Rediger på Wikidata (40 år)
Beskjeftigelse OrienteringsløperRediger på Wikidata
Ektefelle Monika RollierRediger på Wikidata
Nasjonalitet SveitsRediger på Wikidata
SportOrienteringRediger på Wikidata
TrenerAlain Berger
Klubb(er)Finland Kalevan Rasti

Sveits ANCO
Tidligere:
Norge Kristiansand OK

Finland Vehkalahden Veikot
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Sveits Sveits
Orientering
Seiere sammenlagt i Verdenscupen: 0
(én femteplass)
Verdenscupseiere, enkeltløp: 1

(5 pallplasseringer)

Per 20. oktober 2015
Verdensmesterskap
Gull2009 Ungarn Miskolc Stafett
Bronse2008 Tsjekkia Olomouc Stafett
Europamesterskap
Sølv2008 Latvia Ventspils Stafett
Nordisk mesterskap
Gull2007 Danmark Bornholm Stafett
Sølv2009 Finland Salo Stafett

Baptiste Rollier (født 27. september 1982) er en sveitsisk orienteringsløper. Rollier er verdensmester og nordisk mester i stafett. Han representerer internasjonalt den finske klubben Kalevan Rasti og ANCO i nasjonale mesterskap i Sveits. Tidligere har sveitseren løpt for norske Kristiansand OK og finske Vehkalahden Veikot.

Idrettskarriere[rediger | rediger kilde]

Rollier var ingen stjerne som juniorløper, men greide å kvalifisere seg for den sveitsiske troppen til junior-VM i Alicante i 2002. Med seg hjem fikk han 20.-plass på mellomdistanen som beste resultat i sitt siste juniorår.

Rollier har vunnet orienteringsverdens største klubbstafett, Jukola tre ganger. Han vant sammen med Vehkalahden Veikot i 2006 og med Kristiansand OK i 2009 og 2015.

I VM-sammenheng har Rollier bidratt til to medaljer for Sveits. Den første kom i 2008 da han sammen med Matthias Merz og Daniel Hubmann løp inn til bronse i tsjekkiske Olomouc. Samme år ble det også stafettsølv i EM. Året etter gikk sveitserne helt til topps under VM i Miskolc i Ungarn Igjen var det Rollier, Merz og Hubmann som representerte det sveitsiske laget. Dette gullet ble riktignok tatt i en konkurranse som i etterkant ble grundig omdiskutert ettersom tre lag stoppet opp på siste etappe for å hjelpe en skadet konkurrent.[note][1]; Thierry Gueorgiou (Frankrike), Anders Nordberg (Norge) og Michal Smola (Tsjekkia) ga opp sine lederposisjoner for å redde ham. Det Internasjonale Orienteringsforbundets konkurranseregler var et problem: regel 26.13 sier "Organisatoren må ugyldiggjøre en konkurranse hvis det til noe tidspunkt har vært omstendigheter som gjør konkurransen urettferdig eller farlig for deltagerne". Etter mye diskusjon bestemte juryen at resultatet likevel skulle stå. [2][3]

Rollier fikk også med seg gull og bronse fra nordisk mesterskap, henholdsvis fra 2007 i Bornholm og 2009 i finske Salo. Begge medaljene ble inkassert på stafett. Rollier har ikke vunnet noen individuell medalje i internasjonale mesterskap. Hans største individuelle prestasjon er verdenscupseieren han tok på mellomdistanse i Spania i 2014.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Årets Forbilde: Ofret VM-medalje for å redde liv
  2. ^ «WOC2009 Miskolc — Hungary». 21. august 2009. Arkivert fra originalen . Besøkt 7. september 2009.  Arkivert 18. august 2009 hos Wayback Machine.
  3. ^ Eddie Bergeron (21. august 2009). «Discussion: WOC relay challenge — just one US taker needed (comment)». Attackpoint. Besøkt 7. september 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]