Hopp til innhold

Bad Boys (1995)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bad Boys
Generell informasjon
SjangerAction / Komedie
Utgivelsesår1995
Prod.landUSA
Lengde118 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael Bay
ProdusentDon Simpsons
Jerry Bruckheimer
ManusforfatterMichael Barrie
Jim Mulholland
Doug Richardson
MusikkMark Mancina
Foran kamera
MedvirkendeMartin Lawrence
Will Smith
Téa Leoni
Tchéky Karyo
Theresa Randle
Joe Pantoliano
Annen informasjon
Budsjett$ 19 000 000
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Bad Boys er en actionkomedie fra 1995, regissert av Michael Bay, produsert av Don Simpsons og Jerry Bruckheimer, med blant annet Will Smith og Martin Lawrence i hovedrollene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Livslange venner Marcus Burnett (spilt av Martin Lawrence) og Mike Lowrey (spilt av Will Smith) er to politi-etterforskere fra Miami som undersøker ett tyveri av heroin til en verdi av over 100 millioner dollar, som nylig ble stjålet fra et politi-hvelv. Det blir mistenkt at ranet var en inside-jobb, og hele avdelingen kommer til å bli lagt ned med mindre de klarer å få tak i alt stoffet igjen i løpet av fem dager. Maxine Logan (spilt av Karen Alexander) er informant for politiet, og blir satt til å lete etter mennesker som muligens kan hatt noe med tyveriet å gjøre. Hun får seg selv og sin beste venninne Julie Mott (spilt av Téa Leoni) ansatt hos Eddie Dominguez, en tidligere korrupt politimann. En dag blir Dominguez og Maxine drept i et angrep, men Julie overlever. Hun tar kontakt med en politistasjon, men insisterer på bare å snakke med Mike, som ikke er tilstede ved stasjonen. Politi-sjefen Conrad Howard (spilt av Joe Pantoliano) krever at etterforsker Marcus skal etterligne Mike for å snakke med Julie. I leiligheten hennes blir Marcus og Julie angrepet, men Marcus dreper ham. Når de senere møter Mike, blir Mike nødt til å etterligne Marcus samtidig som Marcus fortsetter å late som han er Mike. De sliter med å holde planen gående i Julie sitt nærvær, og hun begynner raskt å mistenke sannheten.

Julie peker ut Noah som en av håndlangere som angrep Dominguez og Maxine. De reiser til en nattklubb som Noah ofte henger ved. I en bil-jakt blir Noah drept av Mike. De tre klarer deretter å komme seg unna, men blir filmet av nyhetene og dette blir senere sett av Marcus sin familie. De hadde tidligere fått beskjed om at Marcus viss nok var overført til Cleveland. Mike og Marcus møter en gammel informant Jojo som forteller hvor de stjålne stoffene blir oppbevart. De vender tilbake til Mike's leilighet, hvor kona til Marcus, Theresa, konfronterer dem og bekrefter Julie sine mistanker om at Marcus og Mike har løyet til henne og etterlignet hverandre. En gjeng kriminelle dukker deretter opp og kidnapper Julie. Mike og Marcus sin avdeling blir deretter lagt ned. Deres sjef, Howard, gir Mike og Marcus litt mer tid for å løse saken. Marcus og Mike sammen med ett par andre etterforskere reiser til en flyplass i Miami, og havner i en voldsom skuddveksling i ett forsøk på å redde Julie.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]