Autopsy Room Four

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Autopsy Room Four
Forfatter(e)Stephen King
Språkamerikansk-engelsk
Tilblivelse1997
SjangerGrøssernovelle
Originalutgave1997
ForlagCharles Scribner's Sons

«Autopsy Room Four» er den første novellen i samlingen Everything's Eventual: 14 Dark Tales av Stephen King. Den ble først utgitt i antologien Robert Bloch's Psychos, og ble også gitt ut i Kings antologi, Six Stories samme år. Det ble laget en kortfilm basert på historien i 2003. Den er også en del av TNTs Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King-serie om sommeren 2006.[trenger referanse] Er denne novellen oversatt til norsk?

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Historiens handling er basert på novellen «Breakdown» av Louis Pollock, som først ble gitt ut i Collier's Magazine i 1947, hvor hovedfiguren ble lam etter en bilulykke, og må bevise at han fortsatt lever. På et punkt i Kings historie tenker hovedfiguren på TV-versjonen av «Breakdown». Serien ble vist på TV to ganger, i 1955 og 1985, begge ganger på Alfred Hitchcock Presents.[1]

King skrev: «At some point I think every writer of scary stories has to tackle the subject of premature burial, if only because it seems to be such a pervasive fear.»[trenger referanse]

Handlingsgang[rediger | rediger kilde]

Da Howard Cottrell gjenvinner bevisstheten befinner han seg i et obduksjonsrom og da legene gjør seg klare, forsøker Howard å forstå hva det er som skjer. Etter å ha innsett at han ikke er død, kommer han fram til at han er lammet, og prøver å, på en eller annen måte, nå kontakte legene før de begynner operasjonen av ha.

Da Katie Arlen klargjorde Cottrells kropp oppdaget hun noen mindre sår i hans nedre region. Samtidig som hun undersøkte disse, kom en annen lege løpende inn i obduksjonsrommet for å fortelle at Howard fremdeles er i live. Katie ser ned, og finner ut at hun holder Howards erigerte penis i hånden.

I etterordene forklarer Howard at han sannsynligvis ble bitt av en veldig sjelden slange, som fikk ham til å framstå som død. En annen doktor hadde oppdaget slangen i Howards golfbag, og ble bitt. Det antas at legen kommer til å bli frisk. Howard legger til at han og Katie gikk ut en stund i etterkant, men at de gjorde det slutt på grunn av et heller sjenerende problem på soverommet: Howard var impotent med mindre Katie brukte gummihansker.

Merknader[rediger | rediger kilde]

Det nevnes at Howard ble bitt av en slange kalt en peruansk boomslange. Boomslanger lever derimot kun i Afrika; ordet er afrikaans og betyr «treslange». I hans personlige etterord på slutten sier King at han fikk navnet fra Agatha Christie. Slangen var med i en av hennes kjente bøker om Hercule Poirot. King sa selv at boomslange kun var et ord han likte godt, og at han selv tvilte sterkt på at det eksisterte en peruansk boomslange.

Film- og musikkversjoner[rediger | rediger kilde]

  • Novellen ble spilt inn til en episode på Turner Network Televisions miniserie Nightmares and Dreamscapes i 2006, sammen med «The Road Virus Heads North».
  • Incubus' musikkvideo for sangen «Anna Molly» har en lignende handling.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Breakdown på IMDB» (engelsk). IMDB. Besøkt 20. mars 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]