Arnt-Heikki Steinbakk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arnt-Heikki Steinbakk
Født11. februar 1958Rediger på Wikidata (62 år)
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Parti ArbeiderpartietRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Arnt-Heikki Steinbakk (født 11. februar 1958) er Arbeiderparti-politiker og nestleder i bystyregruppen til Stavanger Arbeiderparti i perioden 2011 til 2015[1]. Medlem i bystyret i Stavanger også i forrige periode fra 2007 til 2011, og leder for kontrollutvalget i samme periode.

Han er utdannet politi med tilleggsutdanning innen helse, miljø og sikkerhet. Steinbakk har permisjon fra stillingen som sjefingeniør i Petroleumstilsynet.

Politisk virke[rediger | rediger kilde]

Steinbakk har tidligere ledet av Tasta bydelsutvalg fra 1999 til 2007. Steinbakk ble valgt inn i Stavanger Bystyre hvor han gikk inn som leder av Kontrolutvalget. I 2011 stilte han som partiets varaordførerkandidat. Han er nå nestleder for partiets bystyregruppe. Som leder av bydelsutvalget var han aktiv tilhenger av lang tunell[2] for E-39 gjennom Tasta bydel, og for utvikling av bolig- og servicetilbudet i bydelen.

Han har tidligere vært både vara, og fast styremedlem i Stavanger Arbeiderparti.

Kommunevalget i 2011[rediger | rediger kilde]

Steinbakk ble innstilt av en enstemmig nominasjonskomite som varaordførerkandidat, og ble 17. november 2011 nominert[3] til dette vervet av Stavanger Arbeiderparti, med Cecilie Bjelland som ordførerkandidat. Han har sammen med Bjelland frontet Arbeiderpartiet som et opposisjonsparti, etter to perioder i budsjettsamarbeid med Høyre og deres alliansepartier.

Ved kommunestyrevalget 2007 fikk Arbeiderpartiet 21,8% av stemmene i Stavanger og ved kommunestyrevalget 2011 fikk partiet 28,9%[4], som gav størst fremgang for partiet av samtlige stor-kommuner i Norge. Arbeiderpartiet økte fra 14 til 19 bystyremedlemmer, men fikk ikke flertall. Høyre fortsatte med ordføreren, nyvalget Christine Sagen Helgø.

Styreverv[rediger | rediger kilde]

For inneværende[når?] bystyreperiode er han nestleder i Attende A/S[5], nyetablert arbeidsmarkedsbedrift etter sammenslåingen av Invivo A/S og Forus industrier A/S, pr 01.01.2013. I samme bystyreperiode er han også valgt som styremedlem i Stavanger Regionale Havn IKS, og Forus Næringspark og varamedlem til styret i Greater Stavanger og Universitetsfondet. Han er også leder for HV-nemnda i Stavanger.

Referanser[rediger | rediger kilde]