Arkley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arkley
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Barnet
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:NW7

Arkley er et område i Barnet i London. Det ligger helt i utkanten av Stor-London, omkring 17 km nord-nordvest for Charing Cross, og regnes fortsatt som en landsby selv om folketallet har steget voldsomt. Stedet strekker seg mellom Barnet og Stirling Corner, med det nærmeste man kan komme et sentrum ved puben Gate. Arkley har en av det sørlige Englands eldste vindmøller.

Noen mener at veien Hendon Wood Lane i Arkley opprinnelig var en mindre romersk vei. Man finner også navnet Grendel's Gate, nå Barnet Gate, like utenfor Arkley; dette er knyttet til det episke diktet Beowulf. Ut fra dette og andre faktorer er det antatt at Arkley var et sted av en viss betydning så tidlig som rundt år 1000.

I dokumenter fra middelalderen kalles området Southaw, og det er mulig at bosetningen er eldre enn den i Chipping Barnet. I det 13. århundre ble herregårdsretten for Barnet holdt på steder. Navnet Arkley dukket opp omkring 1330. Betydningen av ark- er uklar, men -ley betyr «lysning». Innen det 16. århundre var skogen som denne lysningen lå i borte.

Fra begynnelsen av det 19. århundre, eller noe tidligere, ble Arkley kalt Barnet Common eller West Barnet. I 1894 ble det opprettet et verdslig sogn, som ble kalt Barnet Town til tross for at det var et landlig område og ikke noen by. Det inkluderte også steder et godt stykke unna, som Duck Island og Underhill.

I det 20. århundre begynte en voldsom befolkningsøkning, fra 483 innbyggere i 1901 til 16 832 i 1971.

Racerbilføreren Graham Hill, som bodde mellom Borehamwood og Shenley, omkom da flyet hans krasjet på Arkley Golf Course i november 1975.

De nærmeste undergrunnsstasjonene er High Barnet og Totteridge & Whetstone.