Anton Diffring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anton Diffring
Diffring Frankenstein.jpg
FødtAlfred Pollack
20. oktober 1918
Koblenz
Død20. mai 1989 (70 år)
Châteauneuf-Grasse
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Tyskland

Anton Diffring (Egentlig navn: Alfred Pollack) (født 20. oktober 1918 i Koblenz, død 20. mai 1989) var en tysk skuespiller, som hadde en filmkarriere i Storbritannia etter 1950.

Han studerte skuespillerkunst i Berlin inntil han utvandret til Canada før krigsutbruddet i 1939. Sin første teateropptreden hadde Diffring i Canada i 1949.

Han var best kjent i den engelsktalende verden for sine portretteringer av tyske offiserer og hovedsakelig liknende skumle roller i filmer som Ørneredet (1968, Where Eagles Dare) og Heltene fra Telemark (1965, The Heroes of Telemark).

Diffring spilte også hovedrollen i filmen Attentat ved daggry (Operation Daybreak) som SS-offiser Reinhard Heydrich.

Han hadde hovedrollene i skrekkfilmene The Man Who Could Cheat Death og Sirkusfantomet (Circus of Horrors).

Diffring spilte også i ganske mange internasjonale filmer, slik som Brennpunkt Fahrenheit 451, regissert av Francois Truffaut.

Hans siste rolle var igjen som nazifigur, for BBC, i Doctor Who-serien Silver Nemesis (1988), som han gikk med på å spille i, ettersom inspillingen sammenfalt med Wimbledon-turneringen i tennis som han ønsket å se.

Diffring arbeidet helt til sin død da han bukket under for aids. Han døde i sitt hjem i Chateauneuf-de-Grasse i Sør-Frankrike.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  • MacFarlane, Brian: The Encyclopedia of British Film, Methuen, 2003

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]