Angel of Harlem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Angel of Harlem
FormatSingel
Artist, bandU2
Utgittdesember 1988[1]
SjangerRock
PlateselskapIsland Records
Produsent(er)Jimmy Iovine
Plass i kronologi
Desire
(1988)
Angel of Harlem
When Love Comes to Town
(1989)

Angel of Harlem er en singel av den irske rockegruppen U2.

Dette var den andre singelen fra albumet Rattle And Hum. Singelen ble utgitt i flere formater, både 7" og 12" vinyl, kassett og CD.

Bono hadde lest en biografi om sangerinnen Billie Holiday, og blitt fascinert av musikken og livet hennes. Og da bandet turnerte i USA etter The Joshua Tree, hørte de mye på amerikansk blues-, rhythm and blues- og gospelstasjoner og skrev en sang om sangerinnen og andre r'n'b-stjerne som John Coltrane og Miles Davies.

Sangen ble spilt inn i Sun Studios i Memphis, og gruppen fikk med seg Memphis Horns på sangen for å gi sangen et ektefølt trøkk. Bono har siden uttalt at sangen er en av U2 sine jukeboks-sanger.

Singelen toppet på en niendeplass i Storbritannia og en fjortendeplass i USA, mens den i Norge aldri kom inn på topp 20.

Sanger på singelen[rediger | rediger kilde]

  • «Angel of Harlem (Remix)» (3:47)
  • «A Room at the Heartbreak Hotel» (5:29)
  • «Love Rescue Me (Live from London, October 16, 1988)» (5:24)

Denne versjonen av «Angel of Harlem» er en versjon der hornene er mikset høyere enn på albumversjonen. På The Best of 1980-1990 brukes albumversjonen.

«A Room at the Heartbreak Hotel» er Bonos første steg mot de mørke sangene om begjær og svik som preget deres neste album, Achtung Baby. Temaene blir satt i sammenheng med hans fascinasjon med Elvis Presley. Versjonen på B-siden av The Best of 1980-1990 var en av de tidligste versjonene av sangen, og ikke denne versjonen som kom med «Angel of Harlem».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Angel of Harlem u2wanderer.org