Sun Studio

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sun Studios»)
Sun Studio

Sun Studio er et platestudio åpnet av rockepioneren Sam Phillips på 706 Union Avenue i Memphis, Tennessee den 3. januar 1950. Studioet het opprinnelig Memphis recording Service, og det delte bygning med Sun Records. I 1951 ble den antatt første rockesingelen, «Jackie Brentson and his Delta Cats» sin «Rocket 88» (med låtskriver Ike Turner på keyboard) spilt inn. Som gjorde at studioet kunne hevde å være rockens vugge. Ellers ble studioet brukt av blues og R&B artister som Muddy Waters, Junior Parker, Little Milton, B.B. King, James Cotton, Rufus Thomas og Roscoe Gordon på begynnelsen av 50-tallet.

Utover 50-tallet ble studioet brukt til å spille inn demoer for unge håpefulle artister og albumene til artister som var under kontrakt med Sun Records. Dette inkluderte artister som Johnny Cash, Elvis Presley, Carl Perkins, Roy Orbison, Charlie Feathers og Jerry Lee Lewis. På slutten av 50-tallet ble pågangen av artister så stor, at Sam Phillips bygde et nytt studio i 1960 kalt Sam C. Phillips Recording Studio. I 1969 solgte Sam Philips studioet og sitt nye plateselskap Phillips recording til Shelby Singleton, og det gamle studioet ble ikke lengre brukt.

Men i 1985, da Carl Perkins, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis og Johnny Cash skulle spille inn det som ble Class of '55, valgte de det gamle studioet for innspillingen. Og i 1987 ble studioet gjenåpnet som et kombinert studio og museum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]