Ane Lillian Tveit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ane Lillian Tveit
Født12. aug. 1974Rediger på Wikidata (49 år)
BeskjeftigelseKulturleder og gründer
UtdannelseErgoterapeut
FarSigvald Tveit
NasjonalitetNorsk
UtmerkelserBarn av Jordens Pris (2011)

Ane Lillian Tveit (født i Kristiansand 12. august 1974) er en norsk gründer, som har vært med å starte organisasjoner som Noah for dyrs rettigheter og Ahead[1] for funksjonshemmede barn i Moldova.

Ane Lillian Tveit har designet «so-ro vuggen», som vugger forlengs etter teorier om sanseintegrasjon som beskriver forlengs vugging som den mest behagelige bevegelse for barnet. Hun deltok i Skaperen 2009 på TV2 med denne vuggen, og kom helt til finalen.[2] Hun har ytterligere mottatt Merket for god design 2010 [3] fra Norsk Designråd, nominert til Bo Bedre Prisen høsten 2010 og nominert til Designprisen 2011 [4] av Tysk Designråd for utvikling av so-ro vuggen. Hun vant publikumsavstemningen som Årets gründerkvinne 2012 fra Innovasjon Norge og Nærings- og handelsdepartementet.

So-ro vuggen har fått internasjonal oppmerksomhet bla gjennom NBC Celebrity Nursery Trends.[5] Ane Lillian Tveit startet eksport til USA på egen hånd.[6] Fra 2013 overtok det spanske selskapet Babyhome produksjon og distrubusjon på lisens.[7] Selskapet har distribusjon i 35 land. Lisensavtalen ble annullert juli 2015, da Babyhome produserte og distribuerte vuggen med vesentlige endringer uten godkjennelse av designeren.

I 2011 mottok Ane Lillian Tveit Barn av Jordens Pris for sitt arbeid for funksjonshemmede barn.[8]

Ane Lillian Tveit er utdannet ergoterapeut fra Høyskolen i Oslo i 1999. Hun er delvis oppvokst utenfor Sandvika i Bærum, men har på grunn av sin far (komponisten Sigvald Tveit) hatt flere av sine barndomsår i Los Angeles i USA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]