Ahead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ahead er en norsk organisasjon stiftet i 2000 med 13 ansatte moldovske leger og terapeuter i Moldova. Ahead jobber for å endre holdninger til funksjonshemmede. Ahead tror at dette er mulig gjennom informasjonsarbeid rettet mot myndigheter og fagpersonale samt gjennom et klinisk tilbud for funksjonshemmede barn og deres familier. Disse to er gjensidig avhengige av hverandre. Det kliniske tilbudet utøver et praktisk eksempel på individets muligheter, mens informasjonsarbeide gjør at forskning og klinisk erfaring kan overføres og kunnskapen kan videreføres til andre institusjoner og faginstanser i Moldova.

Ahead har tidligere jobbet på ett av de statlige barnehjemmene, men jobber nå helhetlig for å forebygge at foreldre sender fra seg barna sine til barnehjem. Ahead har ansatt et tverrfaglig team som gjennom internasjonal opplæring har nådd en høy faglig standard som er svært nødvendig i Europas fattigste land.[1]

Ahead har fått støtte fra Det Norske Utenriksdepartement, Seksjon for globale sikkerhetsspørsmål og SUS-landene[2] i 7 år, fra 2000 til 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]