Abildsø Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Abildsø Idrettslag (stiftet i september 1931) er et idrettslag fra Abildsø i Oslo. Idrettslaget har et medlemstall på ca. 400. Leder per november 2011 er Einar Rydal. Abildsø IL er medarrangør i Norway Cup.

Historie[rediger | rediger kilde]

Abildsø Idrettslag ble stiftet i september 1931, som et lag i Arbeidernes Idrettsforbund. Klubben har hatt både sykling, friidrett, bandy, ski, håndball og fotball på programmet. På 1970- og 1980-tallet stod skiidretten sterkt. Det siste tiåret har imidlertid fotballen vært enerådende. I sesongen 2001 stilte klubben med 21 reine klubblag i seriene. I tillegg deltok klubben i 7 samarbeidslag med andre klubber.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Idrettslaget råder over et stort fotballfelt og et klubbhus med fire garderober ved Østensjøvannet. I tillegg finnes 1 kunstgressbane for ellverfotball, 1 gressbane for elleverfotball, 2 gressbaner for sjuerfotball og 2 gressbaner for femmerfotball, samt en grusbane. Om feltet er stort og banene mange, er kvaliteten så som så. Arbeidet med en ny kunstgressmatte på Abildsø Match begynte 4. mai 2009.

Abildsø har i dag to seniorlag som spiller i de offisielle seriesystemene i Norge. Førstelaget ligger i 5. divisjon, mens andrelaget befinner seg i 7. divisjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]