Aliens vs. Predator: Requiem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aliens vs. Predator: Requiem
Generell informasjon
Prod.landUSA
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørGreg Strause
Colin Strause
ProdusentJohn Davis
David Giler
Walter Hill
ManusforfatterShane Salerno
Basert påFigurer fra Alien-serien og Predator-serien
MusikkBrian Tyler
SjeffotografDaniel Pearl
KlippDan Zimmerman
Foran kamera
MedvirkendeSteven Pasquale
Reiko Aylesworth
John Ortiz
Johnny Lewis
Ariel Gade
Annen informasjon
Budsjett40 millioner dollar
Totalomsetning128, 9 millioner dollar
Prod.selskapDavis Entertainment
Brandywine Productions
Distributør20th Century Fox
Premiere
  • 25. desember 2007 (2007-12-25)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Aliens vs. Predator: Requiem (også kjent som AVP:R eller AVP:R: Aliens vs. Predator: Requiem) er en amerikansk science fiction-film fra 2007. Den er regissert av brødrene Strause (Colin og Greg), skrevet av Shane Salerno, og med Steven Pasquale, Reiko Aylesworth og John Ortiz i hovedrollene. Filmen er oppfølgeren til Alien vs. Predator fra 2004, og er dermed den andre crossoveren til Alien- og Predator-seriene.

Filmen fikk dårlig kritikk hos anmelderne, og ble nominert til to Golden Raspberry Awards (Oscar-prisens motstykke).

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter hendelsene i den forrige filmen forlater et romfartøy jorden med romvesen-DNA, samt den døde kroppen til Scar - en Predator som tidligere hjalp Lex med å beseire Xenomorph-dronningen. En skapning kommer seg løs fra Scars kropp. Den modnes raskt inn til en voksen Predalien, og begynner å drepe Predatorene om bord. Romskipet krasjer i en skog utenfor Gunnison, Colorado, og dreper alle Predatorene bortsett fra en - som er hardt skadet. Predalien og flere romvesen unnslipper, og implanterer sine embryo i en far og sønn som er på jakt i skogen, samt flere hjemløse som bor i en kloakk. Det skadde rovdyret sender et nødsignal, før den blir drept av Predalien.

På Predator-hjemverden mottar en Predator, Wolf, signalet og reiser til jordkloden for å jakte på og drepe Xenomorphs. Han finner det styrtede Predator-skipet, bruker en blå væske for å oppløse og slette bevis for Xenomorphs tilstedeværelse, og utløser en implosjon for å ødelegge hele fartøyet fullstendig. I mellomtiden har Dallas Howard nettopp kommet tilbake til Gunnison etter å ha sonet i fengsel. Han blir møtt av sheriff Eddie Morales, og gjenforenes med sin yngre bror Ricky. Ricky har romantiske følelser for Jesse, men blir stadig trakassert av kjæresten Dale og hans to kamerater. Kelly O'Brien har også nettopp kommet tilbake til Gunnison etter å ha tjent i U.S. Army, og gjenforenes med ektemannen Tim og deres datter Molly. Darcy Benson, kone til den drepte faren, begynner å lete etter sin savnede ektemann og sønn.

Wolf sporer flere xenomorfer til kloakken og beseirer to av dem. Men når kampen når overflaten, sprer Xenomorfene seg i byen. Wolf forfølger noen til kraftverket, og forårsaker strøm-brudd i byen. En Xenomorph dreper Dales venner. En annen Xenomorph invaderer O'Brien-hjemmet og dreper Tim. Sheriff Morales og flere innbyggere samles i en butikk for å skaffe våpen. Tropper fra nasjonalgarden ankommer, men blir raskt drept av Xenomorphs.

De overlevende forsøker å unnslippe byen, får radio-kontakt med oberst Stevens som gir beskjed om at en evakuering blir arrangert fra sentrum av byen. Dallas og Kelly blir skeptiske og redde for at denne planen fører til at de blir omringet av Xenomorphs. Så de planlegger heller å bruke et helikopter fra sykehuset for å komme seg ut av byen, men Sheriff Morales og Darcy går til evakueringssonen. Imidlertid har sykehuset blitt invadert av Xenomorphs og Predalien, som har impregnert flere gravide for å avle enda flere Xenomorphs.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]