Alex Van Halen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alex Van Halen
Alex Van Halen - Van Halen Live.jpg
Født8. mai 1953 (66 år)
Amsterdam
Far Jan Van Halen
Søsken Eddie Van Halen
Utdannet ved Pasadena City College
Beskjeftigelse Trommeslager, perkusjonist
Nasjonalitet USA
Medlem av Van Halen
Musikalsk karriere
Sjangerhardrock
Instrumenttrommesett
Aktive år1962
PlateselskapWarner Bros. Records
Nettstedhttp://www.van-halen.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Alexander Arthur «Alex» Van Halen (født 8. mai 1953 i Nijmegen) er en nederlandsk-amerikansk trommeslager og medlem av hardrock-bandet Van Halen.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Alex ble født i Nijmegen i Nederland, av nederlandske Jan Van Halen og indonesiske Eugenia. Familien flyttet til Pasadena i California i USA i 1962. Alex giftet seg med Valeria Kendall i 1983 etter to års forlovelse. Ekteskapet endte med skilsmisse i 1984. Han giftet seg senere med Kelly Daniels, som sammen fikk sønnen Aric Van Halen. Han skilte seg fra Kelly i 1996. Hans tredje hustru er Stine Schyberg, som han giftet seg med i 2000. De har sammen sønnen Malcolm Van Halen.

Musikk[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Van Halen

Både Alex og broren Eddie Van Halen ble trent innen klassisk piano i barndommen. Alex begynte ettervert å spille gitar, mens Eddie interesserte seg for trommer. Etter en tid byttet de om, og siden har Eddie spilt gitar og Alex har holdt seg ved trommene. Da Alex gikk på Pasadena City College møtte han Mark Stone og David Lee Roth, som sammen startet bandet Mammoth.

I 1974 endret Mammoth navnet til Van Halen og erstattet Mark Stone med Michael Anthony. De ble signert med Warner Brothers i 1977 og ga ut det selvtitulerte debutalbumet Van Halen i 1978.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]